Danske turister har brug for hjælp til at huske solcremen. Det er budskabet i en ny kampagnevideo fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne med programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen i hovedrollen.

Hvert år rejser tusinder af danskere på solferie, og ifølge Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden vender alt for mange af dem hjem med solskoldninger. Derfor har de lavet fem videoer, hvor Mikael Bertelsen på fem forskellige sprog beder borgere i Thailand, Frankrig, Spanien, Italien og Grækenland om hjælp: Hjælp en dansker ved at huske ham på, at han skal bruge solcreme, solhat og blive i skyggen midt på dagen.

Ved siden af ham står en gruppe rødglødende danskere, der alle har fået lige lovligt meget sol under badeferien. Kampagnens budskab er at oplyse danskerne om faren ved hudkræft.

Faktisk er mange danskere gode til at huske solcremen ifølge en rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, men mange bruger for lav solfaktor.

"Vi glæder os over, at mange faktisk bruger solcreme, men det er ærgerligt, at hver anden bruger for lav faktor. Hud- og modermærkekræft er hyppige kræftformer, men de kan i høj grad forebygges, hvis man følger solrådene om skygge, solhat og solcreme," siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne i en pressemeddelelse.

Se videoen, hvor Mikael Bertelsen folder sig ud på thailandsk nedenfor. De øvrige fire videoer kan ses på helpadane.com.