I 20 år er verden blevet fodret med streetart fra den berømte grafittikunstner Banksy. Berømmelsen til trods er Banksy omgivet af mystik. Hans identitet er nemlig ukendt, selvom han har været toneangivende på graffitiscenen med sin satiriske og samfundskritiske kunst. Spekulationerne omkring hans identitet har derfor mildest talt været talrige.

Men nu er der nye spor i jagten på kunstnerens rigtige identitet, skriver Daily Mail. Angiveligt er der et sammenfald mellem det engelske trip hop-band Massive Attacks koncertsteder, og hvor graffitien bliver malet. Og det er det, der på ny har sat gang i spekulationerne.

Robert Del Naja fra Massive Attacks, der formodes at stå bag Banksy

Det er den 31-årige journalist Craig Williams, der har undersøgt sagen, og på baggrund af sammenhængen konkluderer han, at der er to muligheder. Enten er det Massive Attack-frontmand Robert ’3D’ Del Naja, der er Banksy himself, eller også leder han et graffitikollektiv, der står bag kunsten.

Graffitikollektivet skulle i så fald have en forbindelse til Massive Attack og dermed forbinde koncerterne med billederne.

Daily Mail | Kort over sammenfaldet mellem Massive Attack koncerter og Banksys malerier

Craig Williams har lavet et kort, der viser Banksys malerier rundt omkring i verden, og han siger, at igennem de sidste 12 år er der ved hvert fald seks lejligheder dukket 12 eller flere malerier op i de samme byer, som Massive Attack netop har spillet i. 

Del Naja var selv en del af graffitimiljøet i 1980’erne i Englands undergrund, og han har tidligere indrømmet, at Banksy er ’en af hans venner’. 

Noget endeligt bevis foreligger stadig ikke, men denne nye teori er en af de mere sandsynlige i den efterhånden lange række af spekulationer om Banksys identitet. 

Indtil videre må vi dog stadig nøjes med at spekulere - og nyde kunstværkerne i sig selv.

LÆS OGSÅ: Er det rigtigt, at cyberangreb er en større trussel for sikkerheden end IS?

LÆS OGSÅ: Anonymous er nørdernes hævn

LÆS OGSÅ: Mens vi venter på Narcos 2: Video gennemgår Pablo Escobars vanvittige formue