Jeff Bezos donation til Australien gav tilbageslag
Foto: Getty Images

Jeff Bezos donation til Australien gav tilbageslag

Amazon-direktøren ville være med til at afhjælpe naturkatastrofen, men kom selv i et stormvejr på de sociale medier.

Jeff Bezos har doneret omkring 4.5 millioner kroner til hjælpearbejdet i Australien. Det skriver han i et opslag på Instagram. Selvom donationen kan lyde af meget, gør beløbet ikke et større indhug i rigmandens formue. Faktisk svarer beløbet til, hvad Jeff Bezos tjente på 5 minutter i 2018. Det skriver Business Insider.

Størrelsen på donationen har fået brugere på sociale medier til at kritisere Amazon-direktøren. Kommentarsporet til Instagram-opslaget er fyldt med kritiske beskeder, og brugere på Twitter holder sig heller ikke tilbage.

Her bliver beløbet sammenlignet med andre donationer, som fx en amerikansk model, der har sendt nøgenbilleder mod betaling for at indsamle penge til naturbrandene.

Det bliver også påpeget, at berømtheder som Kylie Jenner har doneret penge til Australien, og selvom hun har en mindre formue end Jeff Bezos, har hun doneret 6.7 millioner kroner.

Naturbrandene hærger i øjeblikket store områder af Australien. 26 personer er bekræftet døde siden september. Verdensnaturfonden vurderer, at en milliard dyr er døde som følge af de voldsomme naturbrande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Amazon