I offentligheden var han kendt som festarrangør, forfatter, debattør, blogger, konservativ politiker og mester i den veloplagte Facebook-opdatering. Han havde mange følgere, en del modstandere og lige så mange, der ikke helt forstod, hvad han gik ud på.

Euromans Jonas Langvad Nilsson har gennem flere måneder interviewet Mads Holgers mor, hans lillesøster, kæreste og nogle af hans nærmeste venner for at fortælle historien om den kontroversielle mediepersonlighed, som tog sit eget liv i juli 2016, 38 år gammel.

Mads Holgers lillesøster Olivia Norgaard Skov er 34 år. Hun husker, at hun og Mads Holger var forskellige af sind. Når hun som teenager stod tidligt op for at få noget ud af dagen, blev han liggende i sin seng til ud på eftermiddagen. Og alligevel virkede det, som om han kom legende let til alt, hvad han rørte ved.

”Han var en speciel storebror. Jeg så op til ham, fordi han meget tydeligt vidste, hvem han var. Han var den kloge, mens jeg altid fik at vide, at jeg var god social. Jeg var hende den lyse, glade pige, der dækkede bord og elskede alt, hvad min mor serverede. Min bror var mørk og sær og kræsen.”

Olivia husker, at Mads Holger allerede som dreng havde en evne til at sætte stemningen.

”Han kunne ikke udstå ost, bare for at nævne et eksempel. Han syntes, det var klamt. Blev det serveret alligevel, kunne han rejse sig og gå. Han var en blanding af at være modbydelig og dannet. Hans humør kunne ændre sig fra den ene yderlighed til den anden, og det kunne påvirke alle omkring ham. Alle kiggede på ham, når han kom ind i et rum. Han var karismatisk. Til gengæld havde han svært ved alle de normale ting, man skulle. Vaske tøj, gå i bad, lave mad, rydde op.”

En af Mads Holgers tætteste barndomskammerater er Frederik Rømeling. Han husker, at Mads Holger havde en ukuelig tro på egne evner, og ofte havde han noget at have det i. Men der måtte være en grænse, mente Frederik, som udfordrede Mads Holger i en tenniskamp. Frederik havde spillet tennis i mange år og så frem til at dyste mod Mads Holger, som var god til fodbold og flere andre sportsgrene, men tennis havde han ikke dyrket.

Frederik Rømeling fortæller:

”Jeg var sikker på, at nu skulle jeg tæve ham, og det startede godt. Han bevægede sig underligt, som klovnen Oleg Popov. Det så skrækkeligt ud. Men han vandt kampen.

Den havde jeg ikke set komme, det gjorde ondt. Han var begunstiget af en sindssyg fysik og en tro på, at det kunne han sagtens. Da vi var på skiferie, skete det samme.

Vi andre havde stået på ski, siden vi var børn, og så kom han drønende forbi os i cowboybukser og en sort flagrende cottoncoat ned ad den sorte piste. Han kørte, som om han var ved at slå sig selv og andre mennesker ihjel.

Det var et under, at han overlevede. Jeg tænkte: Hvad fanden går det ud på? Jeg tror, han havde et behov for at presse sig selv derud, hvor det måtte briste eller bære.”

Udefra betragtet havde Mads Holger held med mange af sine projekter. Men en række alvorlige begivenheder var med til at præge hans liv. I sin opvækst så Mads Holger sin far, John Little, ganske få gange. I 2001 blev John Little idømt syv års fængsel, fordi han havde dyrket ubeskyttet sex med flere kvinder uden at fortælle dem, at han var hiv-smittet. Da John Little havde modtaget dommen, hængte han sig i sin fængselscelle.

Mads Holgers mor, Mette, er ikke i tvivl om, at savnet af den fraværende far og ikke mindst den skæbne han fik, har haft afgørende virkning på Mads Holger.

”Det er voldsomt for en dreng at skulle bære rundt på historien om en far, der blev dømt som sexforbryder. Når man tænker på, hvordan børn af nazister fortæller om det traume forældrenes liv har påført dem, så tror jeg, at det må have været det samme for Mads Holger,” siger Mette Norgaard Madsen.

Læs hele historien om Mads Holger i Euromans septemberudgave, som er på gaden torsdag 17. august.

LÆS OGSÅ: Mads Holgers død gør os en original fattigere

LÆS OGSÅ: Mads Holgers forunderlige rejse: Med Klub Jet i Istanbul