Fotoserie fra et drengehjem i Nuuk: Sammen kigger de på stjernerne scroll-down

Fotoserie fra et drengehjem i Nuuk: Sammen kigger de på stjernerne

Fem unge drenge bor på en døgninstitution i Nuuk. De spiller Fortnite, spiser cornflakes efter aftensmaden og slås lidt i sjov. De er helt almindelige, men de er også en del af den store gruppe af grønlandske børn, der er blevet misbrugt. Den danske fotojournalist Oscar Scott Carl har fulgt drengene på børnehjemmet.

Af Sofie Valentin
Foto: Oscar Scott Carl
Samfund

Kaassassuk ligger på toppen af en bakke. Hver dag løber en gruppe af unge drenge om kap op ad den stejle stigning. Sven-Erik vinder altid, men de andre drenge stiller alligevel op til den noget ulige konkurrence.

På toppen af bakken venter den søde smag af sejr og noget, der er endnu bedre. Et hjem. På døgninstitutionen Kaassassuk bor seks drenge. De bor her, fordi de voksne, der skulle passe på dem, har svigtet. De er alle en lille del af en stor statistik. Tal fra 2014 anslår, at 4,2% af grønlandske børn og unge er anbragt udenfor hjemmet. I Danmark er det tal under 1%.

Fotojournalisten Oscar Scott Carl har fulgt Sven-Erik, Poul, Laurits, Siiva og Malik i ti dage i en hverdag, hvor nøgleordet er struktur. Op klokken fem. Løbetur halv seks. Bad, morgenmad. Skole indtil klokken to. Eftermiddagsaktivitet efterfulgt af afslapning. Aftensmad, pligter – og så i seng.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: