Min bedste sommer: ”Jeg befandt mig i verdens navle, og det har altid overskygget lysten til at rejse ud” scroll-down

Min bedste sommer: ”Jeg befandt mig i verdens navle, og det har altid overskygget lysten til at rejse ud”

40-årige Andreas Grauengaard, der er stifter af Musik i Lejet, fortæller om sit bedste sommerminde.

Af Birgitte Kongsgaard
Foto: Privat
Sommeravisen '21 Euroman

Når man er bysbarn af en ferieby som Tisvilde, er det almindeligt at arbejde om sommeren i stedet for at holde sommerferie. Det gjorde alle unge fra Tisvilde. Men det ændrer ikke på, at Tisvilde, for mig, er indbegrebet af sommerferie. Jeg befandt mig i verdens navle, og det har altid overskygget lysten til at rejse ud. I mange år arbejdede jeg som tennistræner i hele ferien. Siden har Musik i Lejet taget over som min sommer- og helårsbeskæftigelse.

Jeg husker særligt én sommernat fra Musik i Lejet. Phlake havde spillet den mest magiske koncert, og det var første gang, vi havde bagtæppet oppe på den store scene, så man kunne se gennem scenen og ud over vandet. Ude på havet lå en hjemmebygget tømmerflåde, som var meget interimistisk bygget, og man havde bare lyst til at svømme ud til den. Natten blev til morgen, og alle var trukket ned på stranden. Mange svømmede ud til tømmerflåden, mens andre lå på stranden. Selv sad jeg og drak en øl. Det var alt for sent at gå i seng, foran mig var nærmest et maleri. Der sad jeg, meget taknemmelig over at være så heldig at sidde der i lige netop det øjeblik. Man kan ikke planlægge de oplevelser. Man er bare på det rette sted på det rette tidspunkt, hvor sol, måne og alting står rigtigt. 

Denne artikel er bragt i Euromans Sommeravis

På Euroman fejrer vi sommeren med en gratis Sommeravis. Vi har kørt, svømmet, spist, drukket og hilst os vej langs hele nordkysten. Resultatet er en inspirerende guide til et veloplagt liv, hvor sanserne er slået ud og indtrykkene står i kø. Avisen er skabt med udgangspunkt i magasinets begejstrede, nysgerrige ånd, og stiller skarpt på sommerlivet med et særligt blik på Nordsjælland. Den udkommer med Euroman og Eurowoman i juli måned, og bliver derudover omdelt til sommerhuse og via turistinformationer, minigolfbaner, iskiosker, fiskehandlere og alle de andre steder, din vej går forbi i sommerlandet. Og den er helt gratis.

Se, hvad vi ellers skriver om: