Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

10 bedste Ronaldinho-klip

Foto: Getty

10 bedste Ronaldinho-klip

Ronaldinho siger farvel: Her er 10 klip der bringer smilet tilbage

Brasilianerens storhedstid er langt væk. Men kulten omkring ham lever videre.

Et af fodboldens helt store ikoner stopper karrieren i år.

I går offentliggjorde fodboldagenten Roberto Assis, at hans bror og klient, Ronaldinho, træder tilbage i løbet af i 2018, der markerer 20-året for hans professionelle fodboldliv, der begyndte i brasilianske Gremio, inden det fortsatte i Europa, først i Paris Saint Germain, siden i Barcelona og Milan.

Ronaldinho, spiller han overhovedet længere, tænker du måske, og nej, det gør han ikke rigtig. Ud over opvisnings- og venskabskampe ligger hans seneste turneringskamp tilbage i 2015 for Rio de Janeiro-klubben Fluminense.

Og nu benytter brasilianeren så alligevel muligheden for at træde tilbage med manér, i en serie af farvel-kampe, blandt andet arrangeret i samarbejde med Nike, i løbet af 2018.

Og selv om afskedsturneen kan virke som en skamløs malkning af persondyrkelsen af ham, må man bare sige, at Ronaldinho har en hel del personlighed at give i bytte.

For selv om det nok er de færreste, der vil påstå, at Ronaldinho, der blev kåret som verdens bedste i 2004 og -05, statistisk set kan gøre Lionel Messi og Cristiano Ronaldo rangen stridig som verdens bedste fodboldspiller nogensinde, så kan man ikke bestride, at han slår dem begge to, når det kommer til showmanship og charme.

På den måde er han den sidste af en generation. Hvor tvilling-monopolet Ronaldo og Messi, der sidenhen er løbet med nærmest alle de gyldne bolde, repræsenterer den dybt fokuserede professionalisme og viljen til konstant forbedring, står Ronaldinho for den rendyrkede spilleglæde og lyst til at underholde.

Billedresultat for ronaldinho gif

På banen var det med sin elastiske signaturdribling, sine sambakropsfinter, sin spektakulære sparketeknik og ikke mindst sit ukuelige gavtyvesmil. Uden for banen var det i tiltagende grad med natteliv, kvinder og enerådig livsførelse.

”Han går i byen, drikker og er stort set hver dag i medierne, fordi han har været ude om natten,” sagde en brasiliansk reporter til Tipsbladet , efter at Ronaldinho i 2011 var vendt hjem til klubben Flamengo oven på et par år i italienske A.C. Milan.

Billedresultat for ronaldinho gif carnival

Ronaldinho selv sagde da også lige ud, at han tog til Mexico for at vinde trofæer og piger, da han skrev under med mexicanske Queretaro i 2014. Senere samme år forsvandt han under en juleferie fra Queretaro. Han havde lovet at komme tilbage til tiden til træning, og dukkede ikke op, men lagde i stedet et familiefoto op på Instagram.

Eskapaderne gjorde selv sagt ikke noget godt for Ronaldinhos karriere, men den er også en del af hans romantiske figur, som vi kan længes lidt efter i dag.

På forsiden af seneste nummer af fodboldmagasinet Mundial.

Og udsvævelserne har ikke forhindret ham i at blive international ambassadør for sin tidligere klub F. C. Barcelona og for klubbens værdier. Der tænkes nok mere på flot fodboldspil på banen end på høje promiller om natten. Og så selvfølgelig det gode sportsmandshumør.

Lionel Messi har sendt sin tidligere holdkammerat denne pensionshilsen, hvor han blandt andet skriver:

"Ud over at være et fænomen med bolden er du en kæmpe personlighed, og det er det vigtigste. Selv om du har besluttet at forlade fodbolden, vil verden aldrig glemme dit smil."

Vi kunne ikke være mere enige. Herunder har vi samlet 10 Ronaldinho-øjeblikke, der kan give os lidt af Ronaldinhos smil på læben.

Ronaldinho får Englands David Seaman til at se frygtelig dum ud under VM i 2002, som Brasilien senere vandt.

Ronaldinho flænser Guingamps forsvar i PSG-trøjen. Årets mål i Ligue 1 i 2003.

Ronaldinho rammer den rent mod Sevilla i 2003.

Ronaldinho leger med Osasunas midterforsvarere i 2004.

Ronaldinho danser på Stamford Bridge i 2005.

Ronaldinho bliver i 2005 den første, der får 1 million views på YouTube. Hvis du ikke har set det før, så bliv hængende helt indtil, han begynder at jonglere op ad overlæggeren.

Ronaldinho løber Super-G gennem Madrid-forsvaret i 2005. 

Ronaldinho scorer historiens måske fedeste mål nogensinde mod Villareal i 2006.

Ronaldinho viser i 2010 mod Siena, at han ikke har mistet sin eksplosivitet.

På det seneste brillerer Ronaldinho mest i sin egen baghave i villaen i en forstad til Rio. Det er ham vel undt. 

LÆS OGSÅ: Tre danskere er på listen over verdens 100 bedste fodboldspillere

LÆS OGSÅ: Neymar buhet ud efter fire scoringer 

LÆS OGSÅ: Fansene har talt: Bergkamps perle er det bedste mål i Premier Leagues historie