PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Cowboys, vuggen og Maradona: 5 ikoniske VM-jubelscener

Foto: Getty Images Roger Milla.

Cowboys, vuggen og Maradona: 5 ikoniske VM-jubelscener

Forfatter og fodboldkommentator Niels Christian Frederiksen udpeger fem jubelscener, der er blevet udødeliggjort i VM's skarpe rampelys.

Marco Tardelli, Italien, 1982
”Han scorer til 2-0 i VM-finalen mod Vesttyskland, hvor han så løber rundt på Santiago Bernabéu i et fuldstændig dyrisk anfald. Det har været det største øjeblik i hans liv, og det var et adrenalinkick af en jubelscene, som jeg stadigvæk får gåsehud af at tænke på.”

Bebeto, Brasilien, 1994
”Han scorer til 2-0 i VM-kvartfinalen mod Holland. Hans kone er gravid, så han drøner ud på sidelinjen og lader som om, han vugger en baby. Han får selskab af Mazinho og Romário, der med brasiliansk flair falder ind i rytmen. Det var noget helt impulsivt, som er blevet efterlignet mange gange siden.”

Roger Milla, Cameroun, 1990
”Cameroun var den helt store overraskelse ved VM i Italien, og denne her gamle mand scorede en masse mål. Det fejrede han hver gang ved at storme ud til hjørneflaget og danse. Det var en af de ting, man huskede tilbage på fra en ellers dårlig slutrunde, og han blev et ikon på den sejrsdans.”

Diego Maradona, Argentina, 1994
”Under slutrunden blev han nappet for brug af efedrin, men i den første kamp mod Grækenland slasker han bolden op i målhjørnet, løber hen til et kamera og skriger sin begejstring ind i det, mens han ligner en lysere udgave af Mike Tyson. Set i bakspejlet virkede han rimelig krudtet i den jubelscene.”

Kennet Andersson, Sverige, 1994
”Sverige havde et fantastisk VM i USA, og Kennet Andersson lavede fem mål. Han var en høj, rødhåret angriber, og han fejrede alle sine scoringer ved at stille sig op som en cowboy med rygende pistoler, som han pustede på. Det var en ret fed jubel, for han må have tænkt over, at det passede godt med en gunslinger i USA.”

LÆS MERE: Eurowoman kårer VM's flotteste spillere

LÆS MERE: Mark Strudal: Her er VM's nye målslugere

LÆS MERE: Nadia Nadim: "Du kan være omgivet af mennesker, som vil have, du laver noget andet. Men jeg har altid vidst, at jeg ville spille fodbold"