I de otte år, der fulgte efter hans legendariske dribletur og mål mod England, levede Diego Maradona en rockstjernetilværelse. Bogstaveligt talt. Det var damer og stoffer til en sådan grad, at han i 1991 blev idømt 15 måneders karantæne af den italienske fodboldliga. Alle troede, hans karriere var færdig.

Men til VM i 1994 var han tilbage og i topform. Det var næsten for godt til at være sandt, da han efter et tiki-taka-lignende småspil mod Grækenland bankede den op i hjørnet. For at fejre at kongen var vendt tilbage, løb han direkte mod kameraet, mens han skreg og stirrede stift ind i kameraet med pupiller så store som møllehjul. Flere journalister sammenlignede ham med en hund med rabies. Han blev efterfølgende testet positiv for doping. Han blev vanæret og sendt hjem fra slutrunden med en karantæne, der reelt sluttede hans karriere.

Maradona er en fodboldlegende, der nærmest egenhændigt førte Argentina til et verdensmesterskab. Men måske er det specielt på grund af skandalerne, der har omgivet hele hans liv, at han har fået en speciel status i alles fodboldbevidsthed. For hvem husker man bedst, skandaleløse Pelé eller skandaløse Maradona?

Spørgsmålet er, om Maradona til verdensmesterskabet i Rusland er ved skrante, og om han ødelægger sit eget ry, mens ingen tør stoppe galskaben på grund af hans heltestatus. Her er nogle situationer fra VM, hvor Maradona overrasker.

Cigarrygning under Argentina-Island:

Den 57-årige Maradona blev set i sin private sektion med store røde solbriller, diamantøreringe og en ordentlig cigar i mundvigen, selvom et kæmpe banner på samtlige stadions har vist, at al rygning er forbudt. Han sendte efterfølgende en undskyldning på Instagram:

”Jeg vidste ærligt talt ikke, at man ikke måtte ryge på stadion. Jeg undskylder til alle og til organisationen. Kom så, Argentina, lad os støtte vores gutter. Nu mere end nogensinde før.”

Rækker fuck-fingrer, da Argentina scorer til 2-1 mod Nigeria:

Det var vanvittigt nervepirrende, da Argentina stod 1-1 og dermed på vej ud af verdensmesterskabet allerede inden det for alvor er begyndt. Så da Marcos Rojo fik sat den ind i det 86. minut, gik stadion og ikke mindst Maradona amok. Med fuck-fingrene forrest og, hvis man mundaflæser, ordet ’puto’ (mandeluder i Latinamerika).

FIFA er allerede i gang med at opfinde disciplinære sanktioner mod mexicanske fans, som skulle have råbt det, og vi fik jo også selv en kæmpebøde for et banner med påskriften ’Store Patter’. Hvem Maradona kaldte puto, og hvem han gav fingeren til vides ikke. Nigeria måske. Men det får angiveligt ikke konsekvenser for Maradona.

Dans med nigeriansk kvinde, en blunder og tilset af en læge:

Inden dramaet gik i gang under Nigeria-kampen, var Maradona i et anderledes humør. Flere videoer viser ham stå og danse med en nigeriansk kvinde til stor glæde for dem begge. Kort efter falder han i søvn, eller måske tager han bare en lille blunder, midt under kampen.

I halvlegen blev han, ifølge et andet Instagramopslag fra Maradona, undersøgt af en læge på grund af smerter i nakken. Han valgte at blive på stadion for at støtte sit land, men han måtte tjekkes igen efter kampen. Hvad der helt præcist sker med Maradona, kan man kun gisne om, men mon ikke han kommer til at stå for mere underholdning, når Argentina tordner sammen med Frankrig i 1/8-finalen.