Stor dag for Huddersfield

I England spillede både Zanka og Jonas Lössl samtlige minutter i 2-1-sejren over Manchester United – måske det mest overraskende resultat i Europa denne weekend. Huddersfield er ikke et nemt hold at spille imod med deres irriterende presspil, og når de så ligefrem kan lave to mål, er de svære at slå.

Australske Aaron Mooy på den centrale midtbane er manden, det hele drejer sig om, og ham må Huddersfield på ingen måder miste i næste transfervindue. Han står for alt det offensive, der kommer fra Huddersfield, der fortsat er et meget begrænset fodboldhold.

Fra den danske vinkel kan vi konstatere, at Lössl efter sin horrible fejl sidste weekend, igen stod godt og solidt. Zanka bliver bedre og bedre, mens Billing desværre er skadet. Men Premier League er lang, og den store dansker skal nok få chancen igen.

Milan og Bonucci i decideret krise

I Italien går det slet ikke godt for stakkels AC Milan. Efter weekendens 0-0 mod Genoa på hjemmebanen, ligger Milano-giganterne nummer 11 med sølle 13 point og allerede ni point efter Lazio på den Champions League-givende 4.-plads – og hele 12 point til Napoli på førstepladsen.

Det er ikke optimalt for Milan, der brugte tæt på to milliarder i transfervinduet, og det er et endnu større problem, at stjernekøbet Leonardo Bonucci fra Juventus har været tæt på en katastrofe. I weekenden fik han fortjent rødt kort efter 25 minutter for en grim albue, og derefter måtte hans holdkammerater løbe solen sort for at hente et enkelt point mod Genoa, der ikke er et dårligt hold.

Samtidig har Bonucci karantæne lørdag aften, hvor Milan – selvfølgelig – skal møde Bonuccis gamle klub, Juventus. Det kan godt være, at det ikke var den bedste beslutning at give Bonucci anførerbindet med det samme. Hvis Milan taber til Chievo fra Verona onsdag aften, må træner Montella næsten blive fyret.

FC Midtjylland skifter system – og vinder

I Danmark brøler FCM bare videre. De har nu en vild målscore på 26-4 de sidste seks kampe, og selvom de ikke ligefrem har mødt de stærkeste hold i ligaen (og Greve i pokalen, 0-7), er det alligevel ret imponerende. FCMs nye 3-4-3-system har fået styr på forsvaret, og samtidig har systemet nærmest leveret en ekstra mand til offensiven, hvor Janus Drachman er blevet ofret på midtbanen for en mere offensiv spiller.

Rasmus Nissen, der er god fremad banen, men har meget at lære defensivt, er blevet sat længere frem, og det samme er Marc Dal Hende, der var en dyr, dyr herre defensivt i Europa League og flere Superliga-kampe. Nu er den gamle angriber også smidt et sted hen, hvor defensiven ikke er det vigtigste, og det er vist det, man kalder win/win for alle parter i Herning og omegn.

Det er altså godt set, og der bliver hvisket om, at det er assistenttræner Kristian Bach Bak, der er gået forrest med ideen i Herning. Måske kan den gamle FCM-legende fra Kibæk blive en god cheftræner på sigt?

I hvert fald har det nye system og succesen derefter for alvor lettet presset på cheftræner Throups skuldre. Tænk, hvis FCM havde haft dette niveau for to måneder siden? Så havde det med 100 procents sikkerhed heddet gruppespil i Europa League og sikkert også ret gode chancer for at gå videre. De er et frygtindgydende hold lige nu.

Liverpools vittighed af et forsvar

I weekenden tabte Liverpool 1-4 ude til Tottenham, som de ellers har haft krammet på de seneste sæsoner. Delle Ali og Harry Kane drev gæk med Liverpool, og Tottenham er nu på tredjepladsen sammen med Manchester United. London-klubben ligner det eneste hold, der for alvor kan true de to store fra Manchester – hvis man da overhovedet kan sige, at nogen kan true City, der ser decideret skræmmende ud for tiden.

Til gengæld kører tingene slet ikke for stakkels Liverpool. Træner Klopp måtte rive ustabile Dejan Lovren ud efter 31 minutter, hvor Lovren havde lignet en mand, der havde røget crack inden kampen. Nu er der gået 16 mål ind i ni kampe for de røde, og man kan endnu engang spørge sig selv om, hvorfor Klopp ikke købte en forsvarsspiller i sommer, men i stedet købte hele to offensive midtbanespillere for mere end 700 millioner? Oven i købet til en plads hvor han har 3-4 udmærkede spillere i forvejen.

Man skal jo huske på, at Liverpool faktisk ikke har haft skader i det centrale forsvar overhovedet. Det er altså de bedste, der spiller på pladserne lige nu. Hvad sker der, når de bliver skadet, og nummer tre, fire og fem skal spille?

Klopp, der er gammel forsvarsspiller udtalte efter kampen, at defensiven ikke ville være så svag, hvis han selv havde spillet. Vittige Liverpool-fans mente, at Klopp skulle signe den fyrede Everton-træner Ronald Koeman, fordi den 54-årige hollandske legende ”ville kunne gå direkte i startopstillingen og med afstand blive den bedste forsvarsspiller i Liverpool.”

Celta taber ufortjent

Både Daniel Wass, den tidligere FCN-mand, Stanislav Lobotka og selvfølgelig Pione Sisto startede inde, da Celta Vigo tabte 0-1 til Atletico Madrid i weekenden. Emre Mor kom ind og spillede de sidste 18 minutter. Mor er kommet godt med i Celta og scorede også sidste weekend, før han blev ofret i en udskiftning efter rødt kort.

Celta var faktisk klart bedst i opgøret, som så mange gange før, men de har altså været decideret uheldige i denne sæson, og med sølle 11 point må de nøjes med en 10.-plads i tabellen.

I toppen er Real Madrid seks point fra Barcelona, der kun har smidt to point. Imellem de to giganter gemmer der sig Valencia, der efter flere års tumult og problemer igen ser ud til at have lavet sig et hæderligt fodboldhold. De har vundet fem kampe i træk, og i weekenden bankede de Simon Kjær og Sevilla med hele 4-0.

Simone Zaza har fuldstændig vendt op og ned på sin karriere i Valencia og har lavet hele otte mål i denne sæson, kun overgået af fænomenet Messi med 11 mål. Generelt kan det bare ikke nytte noget at sammenligne nogen som helst med Messi. De sidste otte år har Messi i alle turneringer lavet lavet 47, 53, 73, 60, 41, 58, 41 og 50 mål. Hvad skal man næsten sige?

LÆS OGSÅ: Arsenals Olivier Giroud vinder FIFA-pris for sit skorpion-spark

LÆS OGSÅ: Liam Barker: Engelsk fodbolds sjoveste 'analytiker

LÆS OGSÅ: Peter Nørrelund køber og sælger sport til millioner af kroner: ”Jeg snakker vel med Premier League fem-seks gange om året”