Løb er en kedelig sport, som er ensformig og bare noget, der skal overstås.  Hvis man overhovedet kan kalde den en sport. Sådan er der nok stadig mange, der tænker, men de bliver færre og færre. 

Motionsløb er heller ikke længere kun DHL- og maratonløb. Der dukker hele tiden nye løb op, som har lidt mere kant fortæller Emil Have, der er medstifter af flere motionsløb, herunder Ørstedsstafetten.

”Kreativiteten er blevet større. Der er efterhånden alle slags løb, og generelt er byen blevet løbernes nye legeplads. Og det er alle mennesker, der løber, også dem man ikke ville tro var en typisk løber.” 

LÆS OGSÅ: Myter, mærkværdigheder og usandheder overhørt i danske fitnesscentre

Løbets fordel er dens store tilgængelighed. Du har blot brug for en T-shirt, et par shorts og løbesko, så kan sporten udfoldes alle steder og alle tidspunkter. 

”Det er blevet en social aktivitet at løbe. I løbeklubben har man et fedt fælleskab og en fælles passion. Der er altid noget at tale med de andre medlemmer om, og jeg synes sammenholdet i gruppen er noget helt særligt,” siger Emil Have.

Løbesæsonen er allerede godt i gang, og der er allerede blevet afholdt flere motionsløb, der skiller sig lidt ud. Men der venter stadig en masse spændende løb, henover sommeren, til alle de løbeglade danskere.

Her følger en liste på de ni fedeste motionsløb henover sommeren og efteråret.

LÆS OGSÅ: Du har (formentlig) lavet pull-ups forkert hele dit liv

Comwell Sport Salomon Trail Tour

Dato: 7. juni 2015
Distance: 10 km
Pris: 175 kr. 

Salomon i Danmark har lavet en tour bestående af fem løb rundt i landet. Fælles fokus er naturskønne ruter langt fra asfalterede veje. Hvis man drømmer om at høre grene og kviste knase under fødderne og samtidig mærke syren i benene efter bestigning af bakker, er Trail Touren uden tvivl det rigtige løb. 

Fokus for alle løbene er den gode oplevelse og at vise Danmark frem fra sin bedste side. Til alle løbene er der mulighed for at teste nyt Salomon-gear samt modtage råd fra eksperter. 

Dette løb foregår i Rebild Bakker, som er et af landets mest kuperede steder. Så her skal skoene spændes ordentligt fast, og der kan forventes masser af syre i benene. 

Se alle løbene og tilmeld dig her. 

Københavns MandeløbDato: Fredag den 19. juni 2015 kl. 19.00
Distance: 10 km
Pris: 150 kr.

Konceptet er rimelig enkelt. Der er ingen hastighedsbegrænsninger, hot spots på ruten med rockmusik, dj’s overalt, fri øl fra Mikkeller og øko-grillpølser efter løbet. Og så er det kun for mænd. Der løbes omkring Fælledparken med start og mål på Øster Allé. Der er præmiepenge til de fem hurtigste løbere, men festen er for alle. 

Se mere og tilmeld dig her.MINI Havneløb

Dato: 13. august 2015 
Distance: 5 eller 10 km.
Pris: 130 kr.

Er du til løb i smukke københavner-omgivelser er dette løb et garanteret hit. Ruten går fra Gefionspringvandet, omkring Kastellet, havnefronten og Langelinie og tilbage igen. 
Ligesom til MINI Strandparkløbet, er der mulighed for at komme en gratis tur på Sticks ’n’ Sushi, og der er sørget for forskellige forfriskninger, når man når i mål. 

Tilmeld dig Havneløbet her. Nordic Race: The Sprint (Aarhus)Dato: 22. august 2015
Distance: 5 km 
Pris: 450 kroner

Red Bulls mest populære løb verden over. Det er det løb, hvor flest deltagere krydser mållinjen, og sidste år var den yngste, der gennem førte ni år og den ældste 72.
Det fem kilometer lange forhindringsløb i Brabrand er i skiftende terræn med mange forskellige langs forhindringer undervejs. Man skal blandt andet klatre over vægge, komme forbi et par amerikanske fodboldspillere og undgå at synke i vandet. Kreativiteten har været stor i udviklingen af de forskellige forhindringer, hvilket gør løbet sjovt og udfordreende på alle niveauer. 

Til de endnu mere ekstreme har Red Bull lavet et forhindringsløb, de kalder for ’The Warrior’, som er et 10 kilometer langt løb med mere udfordrende forhindringer. 

Læs mere og tilmeld dig Nordic Race: The Sprint her. 

Red Bull afholder desuden det samme løb i København lørdag den 13. juni 2015.

Nordic Race: The Beach Dato: 6. september 2015 
Distance: 5 km.
Pris: 450 kroner

Benhårdt forhindringsløb på Amager Strandpark. Den står på kravleture, armgang og dykning. Kroppen vil være helt udmattet, når den har løbet, svømmet og trukket sig i mål. 
Red Bull kalder det selv en strandfest. Hvor festligt det lyder, lader vi stå åbent. Men der er da sørget for musik, når dj ‘sne spiller stranden op og holder publikum i gang. 

Tilmeld dig løbet her

OutrunDato: Forventes i november 2015
Distance: 2,2 km pr. person
Pris: 400 kr. (sidste års pris)

I samarbejde med Nike og NBRO Running har Wood Wood de seneste år afholdt et efterårs-stafetløb midt i København. De første par år fandt det sted i Kongens Have, men sidste år havde de flyttet ruten til Søndermarken. Modebranchen har været repræsenteret, men ellers stiller de fleste af de Københavnske løbeklubber op med flere hurtige folk, så forvent stor modstand, men også sjov påklædning og godt humør. Der er lækre præmier fra Wood Wood, Nike og andre sponsorer samt en særlig Outrun-trøje til alle løbere. 

Der er endnu ikke åbnet for tilmelding til årets løb.

ØrstedsstafettenDato: 30. maj 2015 
Distance: 4x 1 km pr. mand 
Pris: 600 kroner pr. hold

Ørstedsstafetten er ungdommens DHL-løb. Det er henvendt løbeklubber og yngre virksomheder. 

Hvert hold består af fire løbere, som alle skal løbe ruten i Ørstedsparken fire gange. Holdånden kommer i fokus, når de tre hurtigste hold skal findes. Der er præmier for 20.000 kroner, og Red Bull står for energipåfyldningen undervejs. Efter løbet er der grill og øl på diskotek Hives udendørsterrasse for alle løbere. 

Onlinetilmelding er lukket, men man kan tilmelde sit hold ved at dukke op i dag.


Ruten i Ørstedsparken.

Nordisk eXtrem Maraton Dato: 30. og 31. Maj 2015 
Distance: 42,2 km. 
Pris: 450-645 kr. pr. deltager

Det er det tætteste, vi kommer på et ’bjerg-løb’ i Danmark. Nordisk eXtrem Maraton er et løb over to dage med flotte naturoplevelser i Danmarks største skovkompleks ved Silkeborg. 

Man deltager i et hold af to personer, som skal igennem alle de forhindringer, der er i naturen. Start og mål er på toppen af Himmelbjerget, men alle kan være med, da løbets varighed giver mulighed for at løbe i sit eget tempo. Deltagerne overnatter i naturen, hvilket gør løbet til noget helt særligt. 

Tilmeld dig løbet her.

MINI StrandparkløbDato: 1. juni 2015 
Distance: 5 eller 10 km. (1,5 km for børn)
Pris: 130 kr. pr. Løb eller 260 kr. for alle tre MINI-løb.

Løbeklubben Sparta, der har eksisteret siden 1898, afholder henover sommeren 2015 tre løb i samarbejde med MINI. Tre løb, der viser vores hovedstad frem fra tre forskellige gode sider. Det første løb blev afholdt tidligere i maj og foregik i Indre København. Strandparkløbet er det næste i rækken og bliver afholdt onsdag den 1. juni på Amager Strandpark. Ruten går fra Tiøren i Amager Strandpark og rundt om Lagunen. Der bliver udloddet gavekort til Sticks ’n’ Sushi til vinderne og tilbudt gratis massage efter løbet. Tilmeld dig løber her

LÆS OGSÅ: De 6 mest typiske fejl i fitnesscenteret

LÆS OGSÅ: Københavns oaser: De 10 bedste steder at hænge ud, når solen skinner

LÆS OGSÅ: Designere opfinder jetpack der får soldater til at løbe hurtigere