På fredag bliver der skrevet historie, når verdens første udgave af eChampions League i FIFA 19 løber af stablen i Madrid. Og turneringen bliver med dansk deltagelse.

Marcus 'Marcuzo' Jørgensen fra North, det danske esportshold ejet af F.C. København og Nordisk Film, er blandt de otte af verdens bedste FIFA-spillere, som skal dyste om trofæet på Wanda Metropolitano. Det sker, dagen inden Liverpool og Tottenham tørner sammen i den "rigtige" Champions League-finale.

'Marcuzo', der pt. ligger nummer 17 på FIFA-verdensranglisten, var tidligere på året med til at vinde eSuperligaen med North og FCK. Han deltog også i FIFA eNations Cup, hvor det danske hold blev slået ud i semifinalen. I Madrid skal han op mod spillere fra blandt andet Brasilien, USA og Frankrig.

Præmiepuljen i eChampions League er på 280.000 dollars – eller knap to millioner danske kroner. Vinderen af turneringen løber afsted med lidt over en halv million. eChampions League-finalerne 31. maj  kan streames på EA Sports' Twitch- eller YouTube-kanal.