Vi lever i et smukt land med skov, hav, bakker og en hovedstad med smuk arkitektur. Der er masser at kigge på, når man snører løbeskoene og begiver sig uden for hoveddøren. 

Løb er for alle. Og løb kan udfoldes næsten alle steder. Derfor kan det være svært at holde styr på, hvilke ruter der er de smukkeste, mest tilgengængelige eller mest udfordrende. 

Euroman.dk har i samarbejde med medstifter af NBRO Running, Anders Rømer, samlet de 10 af de fedeste løberuter i hele Danmark.

LÆS OGSÅ: 8 fede – og anderledes - motionsløb i Danmark

Picnicruten


København. Kastellet - 11-15 km.Her er en rute i indre København, der stort set ikke plages af afbrydelser som lyskryds og fyldte gågader. Den står på masser af grøn natur midt i København. Man kan korte ruten ned til 11 km., hvis man løber over Østerport Station og direkte hjem, og hvis man dropper Fælledparken, bliver den "kun" 13 km. 


St Alban's Church ved Kastellet.

Den smukke rute

Århus. Ørnereden/Moesgaard Strand - 12 km.En ufattelig smuk rute med start og mål ved Tangkrogen. Man løber langs højderyggen ved strandkanten den ene vej - eller begge veje, hvis man ikke kan få nok af havudsigten. Ellers tager man tilbagevejen i skovlandskab.

LÆS OGSÅ: Mikkel Kessler opgiver en sidste kassekamp: "Jeg skal ikke bokse mere. Det er definitivt”

Maratonruten

København. Utterslev Mose 15 - 30 km.Ruten er et must, hvis man vil træne til maraton og dermed løbe lange ture, men man samtidig ikke har tid til at tage ud af byen og fx køre til Dyrehaven. Ruten går fra Fælledparken via Lersø Parkallé til Utterslev Mose, hvor der er mulighed for at tage én eller flere søer, før turen går retur til byen. Utterslev Mose er fredelig og smuk. 

Drømmeruten

Skørping. Store Økssø - 12 km.Skørping er enhver seriøs løbers våde drøm; med Rold Skov, Rebild Bakker, talrige skovsøer og naturlige kilder er der alle muligheder for trail, bakketræning, lange ture og endda naturens egne væskedepoter. Turen ud til Store Økssø, den helt brune, men dog ganske rene sø, er løberuten, det er værd at rejse efter. 

Landskabsruten

Silkeborg. Silkeborgsøerne - 10-13 km.Noget af Danmarks smukkeste natur er placeret omkring Silkeborgsøerne. Her er bakker (næsten et bjerg), masser af skov og udsigt til vand. Det giver en rute med stor variation.


Udsigten fra Himmelbjerget udover Silkeborg Sø.

Storbyruten

København. Frederiksberg Have + Søndermarken - 6-7 km.En perfekt rute til storbymennesket. Når solen er fremme, kan det godt blive til lidt slalomløb i Frederiksberg Have, men tag det som en del af træningen. I Søndermarken er der mulighed for et heftig omgang interval- eller bakketræning. Og husk at hilse på Hejremanden i Frederiksberg Have.


Søndermarken med Frederiksberg Slot i baggrunden.

Den sunde rute

Lyngby og Bagsværd Sø - 12 km.En lidt mere besværlig rute, hvis man bor i Indre København, idet man først skal til Bagsværd i bil eller på cykel. Men det er bestemt besværet værd, når man først er ude i den smukke natur, og det bløde underlag er rigtig sundt at træne på, hvis man er vant til den københavnske asfalt. 

LÆS OGSÅ: Sådan træner du som en livvagt

Roséruten


Skagen: Skagen fyr 5-10 km.Et klassisk sted at spendere en forlænget weekend i sommerferien. Alt afhængigt af hvor stort aftenens roséindtag blev, kan man tage den lange eller korte rute. Den lange er en klassisk løberute - med start og slut ved Slagter Munch - går til Skagen Fyr, Grenen og gennem Reservatet tilbage til byen. 


Skagen Fyr nord for byen. 

Sightseeing-ruten

Odense. Eventyrhaven 5-8 km.Hvis man besøger Danmarks 3. største by med løbesko i bagagen, bør ruten gå via Kongens Have, Eventyrhaven og via Munke Mose mod Odens Zoo og Fruens Bøge. 

Dyreruten

København. Dyrehaven 5-30 km.Som københavner er Dyrehaven en must. Hvis man er 'kilometerliderlig', kan man løbe derud via Bernstorffsparken eller Strandvejen. Man kan også vælge at tage et transportmiddel til Klampenborg og starte fra fx Fortunen. Ude i selve haven er mulighederne og kombinationerne uendelige, men hvis man vil træne sine evner på en 10 km. rute er Sct. Valentinmilen et godt bud.


Det er god sandsynlighed for at støde på sådan et flot syn i Dyrehaven.

LÆS OGSÅ: Få maven trimmet inden sommer: Alt du behøver at vide

LÆS OGSÅ: 10 ting Morten Olsen har beriget det danske sprog med


LÆS OGSÅ: De 6 mest typiske fejl i fitnesscenteret