Opdateret 15.19: UEFA har nu bekræftet, at EM udskydes til sommeren 2021.

Siden UEFA i torsdags ”hasteindkaldte” til møde i dag tirsdag, har mange spekuleret i, om det europæiske fodboldforbund ville opgive at afvikle europamesterskaberne denne sommer.

Nu har det norske fodboldforbund NFF meldt ud, at EM altså udskydes med et år. Den planlagte turneringsstart 12. juni i år udskydes til 11. juni 2021, skriver NFF på Twitter.

UEFA har i skrivende stund ikke bekræftet denne oplysning, men taget i betragtning at størstedelen af de europæiske ligaer er indstillet på ubestemt tid, har en EM-afholdelse i 2020 syntes urealistisk i flere dage.

EM skulle efter planen spilles i 12 forskellige værtslande, heriblandt Danmark. Om en udskydelse af slutrunden ændrer på disse planer er endnu uvist.

På UEFA’s mødedagsorden i dag er også fremtiden for Champions League- og Europa League-sæsonerne, der for indeværende også er suspenderet. Det har længe været et tema, at en udskydelse af EM kunne give rum for at færdigspille turneringerne i perioden 12. juni til 12. juli 2020, hvor EM oprindeligt skulle have været spillet.