Fodboldverdenen har længe haft ry for at være særdeles bagud, når det kommer til accept af homoseksualitet - og selv formanden for det engelske fodboldforbund, Greg Clarke, har tidligere opfordret spillere til at holde deres seksualitet for dem selv, da spillerne ifølge ham kan risikere at blive udstødt fra sporten.

Men et mindre opgør mod denne lukkethed kan nu være på vej - for i et nyt interview med The Telegraph fortæller Cleethorpes Town-spilleren Liam Davis, at en større gruppe europæiske, homoseksuelle fodboldspillere har planer om at stå frem i offentligheden som homoseksuelle.

“Lad os være ærlige, det ville være lettere, hvis der var en gruppe af dem, som sprang ud sammen,” siger han i interviewet.

“Der er åbenbart en gruppe på omkring 20, som arbejder på det her, som har betroet sig til andre mennesker.”

Midtbanespilleren sprang selv ud i 2014, da lokale aviser skabte overskrifter om hans homoseksualitet, efter han havde sendt et støttende tweet til den tidligere Aston Villa-spiller Thomas Hitzelperger, som sprang ud efter sin pensionering. Det gør Davis til den eneste nuværende åbent homoseksuelle, engelske fodboldspiller ud af de i alt 4.000 professionelle spillere, der findes i England.

Han fortæller dog også, at han har oplevet, at hans homoseksualitet er blevet bragt op af opponerende spillere.

“Fodboldspillere siger ting for at forsøge at få en reaktion, og det er måske derfor, jeg har fået et par kommentarer. Det gør det ikke mere rigtigt, det gør det ikke bedre, men når du er på banen, tror jeg, at det delvist kan være grunden,” siger han.

Og trods Greg Clarkes advarsel støtter han fortsat de 20 spillere.

“Det er et virkeligt nedsættende syn på fodboldspillere. Jeg er sikker på, at det ville være helt fint,” siger han.

“Ikke én gang har jeg haft et problem. Sporten har været strålende mod mig. Ligesom den vil være mod dem.”

LÆS OGSÅ: 5 ting vi har lært om fodbold i år

LÆS OGSÅ: VM i Rusland skal give de unge generationer den samme kærlighed til landsholdet, som vi andre er vokset op med

LÆS OGSÅ:  Fra gentleman til hooligan: Her er Pep Guardiolas stiludvikling i 16 billeder