Med sine 32 år har Morten Olsen haft et forholdsvist sent landsholdsgennembrud. I sin tyske klub Hannover-Burgdorf er han kendt som ’Dänisch Dynamite’.

Han er en af topscorerne på holdet og har en flot udlandskarriere bag sig. Alligevel skulle der gå ti år, fra han for første gang havde kontakt med landsholdet, til playmaker-positionen stod ledig til ham på det danske landshold ved en slutrunde.

”Jeg havde egentlig afskrevet det, og jeg havde egentlig også forventet, at det bare var dét,” siger Morten Olsen om landsholdsdrømmene til Håndboldmagasinet.

Men det lykkedes Morten Olsen at gøre sig svært bemærket ved OL i sommer, selvom han egentlig var hevet med som reserve i 11. time. Og til januar skal håndboldherrerne forsvare deres olympiske guldtitel ved mændenes verdensmesterskabet.

Et af de største nye talenter, der er med i truppen, er altså Morten Olsen til trods for, at han er 32 år. I tyske kredse går han for at være verdens stærkeste håndboldspiller, og måske kommer det sig af, at han restituerer ved at styrketræne.

”Jeg træner selv og får lavet lidt ekstra, så jeg ikke falder helt af på den. Det er faktisk meget naturligt for mig at restituere på den måde med at styrketræne. Og så synes jeg, det er meget hyggeligt,” siger Morten Olsen, der vejer 95 kilo fordelt på 1.84 meter. Og netop landsholdsspillerens højde og drøjde var det, der indledte hans afhængighedslignende forhold til at løfte vægte.

”Det startede tidligt. Jeg var ikke den største håndboldspiller, så jeg var nødt til at gøre et eller andet for at kunne følge med på seniorniveau. Og så er det bare hængt ved. Jeg synes, det er en vigtig del som håndboldspiller at være stærk og hele tiden kunne udvikle sig,” siger Morten Olsen. 

Playmakeren styrketræner hver eneste dag, bænkpresser 165 kilo og dødløfter 215 kilo – også selvom træneren har givet fri, eller en vigtig kamp er spillet. Det samme gjaldt under OL i sommer, hvor Danmark tabte til Kroatien, og Morten Olsen ikke fik et eneste minuts spilletid.  

”Jeg tog en god gang styrketræning lige efter kampen for at få nogle aggressioner ud,” siger Morten Olsen og fortsætter:

”Det kan være meget rart at hygge sig med efter en kamp, hvis det ikke er gået godt. Det virker for mig.”

Læs mere om Morten Olsen, de andre landsholdsstjerner, håndboldens historie og meget mere i Håndboldmagasinet, der kan købes hos bladforhandlere landet over op til og under slutrunden. 

Du kan købe magasinet her.

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen i det nye Euroman: "Medierne betyder noget, men mine holdkammerater betyder væsentlig mere"

LÆS OGSÅ: Mathias Zanka Jørgensen: ’Hvad skal vi med gaypride, når et helt stadion diskriminerer homoseksuelle, uden nogen løfter et øjenbryn’

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen: "Forskellen på landsholdet og Tottenham er, at bolden er blevet puttet i kassen på mine afleveringer i Tottenham"