Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

bergkamp newcastle

Se de fem bedste mål i Premier Leagues historie

Fansene har talt: Bergkamps perle er det bedste mål i Premier Leagues historie

Tre Arsenal-mål i top fem.

Du ved naturligvis godt, hvilket mål, vi hentyder til.

Et mål, der repræsenterer det bedste af Bergkamp. Det bedste af Arsenal. Hurtigt. Elegant. Inspireret. Og nu altså også officielt det bedste i Premier Leagues 25-årige historie. Således lyder resultatet af en afstemning på BBC.

Bergkamp har i sin selvbiografi beskrevet, hvordan han fik ideen til målet, der blev scoret i en udekamp mod Newcastle i marts 2001. Det kan man læse på Sky Sports:

”Jeg vil have afleveringen fra Pires i fødderne, men den kommer bag mig. Det er ikke det, jeg regner med, så jeg tænker: Jeg har brug for en ny ide. Jeg ved, at forsvareren kommer ind for at blokere mig, så jeg tænker, at boldens fart må kunne hjælpe mig. Ti meter inden bolden når mig, tager jeg beslutningen. Jeg skal rundt om ham. Hele aktionen var millimeterpræcis,” skriver Bergkamp om målet, som var det første i 2-0 sejren, der blev den første af 10 sejre i træk i sæsonen 2001-02, som Arsenal vandt med syv point ned til Liverpool.

Men ord og statistik er fattige, når det kommer til kunst. Og til trods for den prosaiske forklaring fra hovedpersonen selv, kan man heldigvis stadig, og igen og igen, måbe over, hvordan det dog lykkes ham at udføre førstegangsberøringen, piruetten og afslutningen i så fuldkommen balance. Klippet er decideret hypnotisk.

Målet er et naturligt valg til førstepladsen, hvor det placerer sig foran Anthony Yeboahs magtdemonstration af en halvflugter mod Wimbledon, Wayne Rooneys perfekte saksespark mod Manchester City, Thierry Henrys storslalomtur gennem Tottenhams forsvar og Jack Wilsheres sidste fod på et latterligt legende Arsenal-angreb mod Norwich.

Det er ikke altid let at være Arsenal-fan, men i denne sammenhæng kan de glæde sig over hele tre ud af fem topplaceringer. Det er gode mål, bestemt. Men kan det også have noget at gøre med en overvægt af Arsenal-fans blandt BBC’s læsere.

Hvilket mål synes du mangler i top 5?

LÆS OGSÅ: Italiensk sportsmagasin kårer de værste 20 sekunders fodbold nogensinde

LÆS OGSÅ: Nils Nielsen efter EM-succesen: "Jeg ville takke pænt nej til herrelandsholdet"

LÆS OGSÅ: Arsenal-legenden Tony Adams taler ud om nedtur og alkoholproblemer i ny bog