Hele verdens etiopiske yndlingsatlet trækker sig fra OL
Foto: Getty Images

Hele verdens etiopiske yndlingsatlet trækker sig fra OL

Hele verdens etiopiske yndlingsatlet trækker sig fra OL

Kommentarerne blev for meget for Robel Kiros Habte, der ikke kommer til at glide gennem det olympiske vand igen.

Det blev en lynhurtig berømmelse for den etiopiske svømmer Robel Kiros Habte.

Den 24-årige Habte var ellers et kæmpe hit på Twitter og internettet i det hele taget på grund af hans, lad os sige, noget atypiske svømmekrop. Men nu har han iført sig badehætte og svømmebriller for sidste gang. I hvert fald under OL i Rio.

Habte har trukket sig fra legene, angiveligt fordi han har følt sig ramt af den store opmærksomhed, der har hvilet på hans krop den seneste uge efter hans præstation i 100 meter fri, hvor han endte på en solid sidsteplads. Og han vil heller ikke med, når OL rammer Tokyo i 2020 af selvsamme årsag.  

Kommentarerne har velsagtens også stukket i to forskellige retninger. Habte er dels blevet oversvømmet med positive bemærkninger, der hylder ham for sin bløde farkrop og sin vilje. Til gengæld gik der heller ikke ret lang, førend han havde fået sig tilnavnet ’Robel the Whale’ og blev kaldt fed og ukvalificeret til at være med i De Olympiske Lege.

Der er sågar blevet konspireret i, at han kun er kommet med til legene, fordi han er søn af præsidenten af The Ethiopian Swimming Federation, Kiros Habte Kinfe.

Til the Daily Mail forklarer Habte, at kommentarerne blev ’too much’. Han fortæller til den engelske avis, at han har været med i et biluheld, der gjorde, at han ikke kunne træne så meget op til.

Og at han i øvrigt aldrig har haft muligheden for et svømme i en pool i Etiopien, der var ligeså stor for dem i Rio. Og at det i det hele taget var umuligt for ham at tabe sig, selvom hans kæreste sagde, han skulle. 

Men måske er vi heldige at se farkroppens olympiske repræsentant til VM i svømning til december i Canada. Habte, der glæder sig til at komme hjem og spise etiopisk kylling, har hvert fald intentioner om at tage international revanche:

”I know my body is fat, but I will lose the weight and when I go to Canada for the World Championships… I will show them,” siger han til the Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Etiopisk svømmer tager verden med storm med sin farkrop

LÆS OGSÅ: Fiji vinder deres første OL-medalje nogensinde

LÆS OGSÅ: Krig på åbent vand

Se, hvad vi ellers skriver om: Ol og Svømning