Når Danmark spiller mod Chile 27. marts i Parken, har Hummel planer om, at spillerne går på banen iført unikke trøjer. Og i dette tilfælde er der ikke tale om en kliché, for hver enkelt spilletrøje bliver faktisk enestående.

Landsholdets spilledragtsponsor sætter nemlig gang i en landsdækkende indsamling af brugte trøjer, som vil blive skilt ad i mindre stykker for at blive syet sammen igen i helt nye konstellationer. En teknik, flere mærker i modebranchen bruger for tiden, for at give deres produkter en ekstra oprindelighed.

For eksempel denne skovmandsskjorte, der er sat sammen af syv vintage-skjorter.

Needles - 7 Cut Flannel Shirt

Skelettet for Hummel-projektet er den nuværende landsholdstrøje, hvor hele brystet og siderne bliver fjernet og erstattet af stof fra fantrøjer, og hver af de nye spillertrøjer vil bestå af cirka 12 gamle fantrøjer. Selv om det lyder som en begrænset mængde stof, der er brug for, oplyser Hummel, at de har brug for alle de donationer, de kan få.

” De fleste tror nok, at der kun anvendes 11 trøjer + udskiftere, men hver landsholdsspiller får 3 trøjer til hver kamp. En til hver halvleg samt en reserve. Hertil skal der dækkes ind så samtlige spillere i truppe har trøjer. Det er ikke unormalt, at der laves mellem 90-100 trøjer til én kamp på dette niveau,” skriver marketing manager Morten Lund i en mail.

Han oplyser også, at man som fan ikke får at vide, om ens donerede trøje er blevet anvendt. Til gengæld vil Hummel zoome ind på spillernes trøjer efter kampen, så man kan se, om ens egen trøje kom på banen.

Man skal dog ikke gøre sig forhåbninger om at få den med til VM, for trøjerne vil kun blive båret i træningskampen mod Chile.

Du kan donere en trøje i din lokale Sportmaster eller sende den til Hummel. Indsamlingen løber fra 18. februar til 20. marts.

LÆS OGSÅ: Bendtner har taget Lord til sig: "Det kommer jeg til at hedde resten af mit liv"

LÆS OGSÅ: Nike afslører Englands nye VM-trøjer

LÆS OGSÅ: De bedste og de værste vinter-OL-dragter