Med det ubeskedne navn ’Olympian Gym’ og med en placering i ellers beskedne Maribo på Lolland, foranlediges man til at tro, at træningscentret dermed også er nemt at øjne i den gamle købsstad. Men man må tro om igen, når man leder efter det, for ingen antikke søjler eller – mere realistisk – vejledende skilte møder én. Med god grund, faktisk, for det er endnu ikke åbnet officielt. Alligevel er det velbesøgt, da vi denne onsdag aften er kørt hertil for at møde centrets grundlægger, OL-sølvvinderen Mark O. Madsen. Her træner han et hold unge mænd i kampsportdisciplinen Mixed Martial Arts, MMA, mens han selv forbereder sig på sin næste og ottende kamp i netop denne disciplin.

De første syv kampe har han vundet. Nu møder han bokseren Patrick Nielsen, som i denne kamp gør debut som MMA-kæmper, og Mark 'The Olympian' Madsen har ”slet ikke tænkt over” muligheden for at tabe. Men han erkender dog, at i MMA kan alt ske. Ikke mindst mod en bokser af Patrick Nielsens karat.

”MMA er jo en sammensmeltning af kampsport. Boksning er én af facetterne. Brydning er en anden facet. Patrick kan naturligvis rive en joker op af hatten og sende en lige venstre afsted. Der er en risiko for, at det her ende på en anden måde, end jeg forventer.”

Mark O. Madsen har allieret sig med den pensionerede MMA-kæmper Martin Kampmann, der som ganske få andre danskere kan prale af en række sejre i UFC-regi (superligaen inden for MMA). Martin Kampmann indtager rollen som træner. Men en del af arbejdet består også i at forberede Mark på hans direkte modstander. Her har Mark og Martin nærstuderet en række af Patrick Nielsens boksekampe, og det har i Marks øjne ikke været et nedslående syn.

”Jeg ser masser af svagheder,” siger Mark O. Madsen med et fast blik. ”Én af hans største svagheder er netop hans tro på, at hans boksning er nok. Det er en stor svaghed. Jeg er klar over, at jeg møder en dygtig bokser. Det er den dygtigste bokser, jeg har stået overfor til dags dato, og det er også den dygtigste bokser, jeg kommer til at stå overfor i min videre færd. Men jeg har analyseret hans måde at kæmpe for.”

MarkOMadsen 121.jpg

MarkOMadsen 360.jpg

I alt er 13-14 stærkt svedende mænd i varierende aldre mødt op denne aften, og de er godt i gang med den ene øvelse efter den anden udi kampsportens mange discipliner. De træner på et underlag, som er kampsportunderlagenes ”creme de la creme.” Den betegnelse brugte Mark O. Madsen stolt, da han inden træningen viste os rundt i centret, som endnu ikke står færdigt. Det primære rum, hvor creme de la creme-underlaget ligger, skal også fungere som almindeligt styrketræningscenter, og det er da også allerede fyldt godt op med alverdens maskiner. I nogle andre rum vil der blive mulighed for at udøve crossfit, mens der også vil være et køkken og et socialt hænge-ud-område. Og så et soveværelse, hvor Mark selv kan hvile. Der skal være de optimale rammer, fortæller Mark. Men projektet, som blev søsat for blot 14 måneder siden, er ikke uden risici.

Der er investeret for et beløb i millionklassen, og der er blevet lagt mange og lange timer. Og ikke bare af Mark, men også af hans hustru, som er med til at arrangere MMA-turneringer for ’Team Olympian’, blandt andet den forestående i KB Hallen den 8. juni med opgøret Madsen-Nielsen på programmet. Derfor er denne kamp, som potentielt kan indbringe en heftig pengecheck, ikke blot et spørgsmål om at udbygge statistikken til 8-0 i sejre, men også et essentielt skridt for fremtiden, for ’Team Olympian’, ’Olympian Gym’ og Mark O. Madsens karriere. Et nederlag vil ganske enkelt være ”katastrofalt”.

”Sportsligt er det endnu en opgave. Men det er jo også en kamp, hvor der er stillet nogle betragtelige succeshonorarer op ved en sejr. Så der er en økonomisk gevinst, og den kan jeg tage med videre i det projekt, jeg er ved at etablere her i Maribo,” siger Mark. ”Alt, hvad jeg gør, er et led i strategien om at blive den bedste version af mig selv som MMA-kæmper. Og der er ikke noget Team Danmark, der er ikke noget Dansk Idrætsforbund. Vi skal selv ud at finde midlerne. Jeg skal selv ud at finde de mennesker, jeg skal bruge for at blive den bedste version. Vi er gået ind i det med 100 procent. Patrick er endnu en opgave.”

MarkOMadsen 607.jpg

MarkOMadsen 679.jpg

Hvilken slags kamp bliver det for seerne?

”Det er meget, meget vigtigt for mig at italesætte, at det her bliver en hurtig kamp. Der er ikke så meget mere i det. Det bliver ikke en kamp, der går tiden ud. Det bliver en kamp, der bliver afgjort på et knockout eller submission (hvor modstanderen overgiver sig, red.). Og det kommer til at ske hurtigt. Det bliver ikke særligt kønt, men det bliver effektivt.”

Hælder du mest til knockout eller submission?

Anyway it comes. Fuldstændig ligegyldigt. Men det er jo så forskellen. Det her er ikke kun boksning. Det her er MMA. Den kan komme både komme højt og lavt. Og det er jo én af de ting, Patrick skal til at omstille sig til. Her kommer de altså ikke kun højt.”

Tror du, han bliver overrasket, når ’The Olympian’ først går lavt på ham?

”Tager du fejl af et lavt skud, der så ender oppe på kæben, så bliver du overrasket. Specielt med den størrelse, handskerne har. Det er jo selvfølgelig også en af de ting, jeg er opmærksom på med Patrick: Små handsker, hurtige hænder, et godt jab og lange arme. Men han vil også rigtig gerne ind at holde. Og i det tilfælde ryger han altså ned.”

Er det her den danske udgave af Floyd Mayweather og Conor McGregor?

”Nej. Det her er den danske udgave af Mark O. Madsen mod Patrick Nielsen.”