NBA’s næste poster boy vifter med håndvåben på Instagram, men de manglende konsekvenser understreger en stor, amerikansk frygt scroll-down

NBA’s næste poster boy vifter med håndvåben på Instagram, men de manglende konsekvenser understreger en stor, amerikansk frygt

Ja Morant slap med en karantæne på otte kampe, efter han live på sin egen Instagram-profil poserede med en håndpistol på en stripklub. Det er er billigere sluppet, end hvad den 23-årige stjerne kunne have drømt om. Og hvordan kan det så være?

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Getty Images
Sport Euroman

SIDEN NBA-HOLDET Memphis Grizzlies sikrede sig en purung Ja Morant i 2019, har han været hele ligaens kæledække. Vilde dunks, karismatiske interview og stor resultatmæssig succes har banet vejen for, at Ja Morant på sigt skulle tage over som det ansigt på hele ligaen, LeBron James har været i en lille menneskealder.

Det var indtil, skeletterne begyndte at vælte ud af skabet hjemme hos den unge mand i Memphis. Lavinen begyndte at rulle, efter en enormt beruset Morant viste en håndpistol frem på sin egen Instagram i en live-video efter en udekamp i Denver, Colorado. Det viste sig bare at være toppen af isbjerget.

Ja Morant og hans slæng har angiveligt sigtet med en pistol med et lasersigte på en ansat fra et konkurrerende NBA-hold gennem tonede ruder på en kørende bil. Han anklages desuden for at have slået en ung teenager gentagende gange i hovedet og truet flere medarbejdere i et indkøbscenter, fordi hans mor ikke fik sin vilje i en Foot Locker-butik.

Se, hvad vi ellers skriver om: USA