Den unge Messi-fan Murtaza Ahmadi fik i december 2016 opfyldt sit livs drøm, da han fik lov til at gå på banen i Doha med sit idol, Lionel Messi, og hele FC Barcelona. Det skete 11 måneder efter, at et billede af Murtaza Ahmadi i en selvopfunden Messi-trøje gik viralt - han var iført en blåstribet plastikpose med Messi og spillernummeret 10 skrevet i tusch.

Men nu ville Murtaza Ahmadi og hans familie ønske, at den lille syvårige dreng ikke havde mødt sit idol. På engelsk siger man lad være med at møde dine helte, og refererer som regel til, at glansbilledet kan falde fra hinanden, når først man ser virkeligheden. I dette tilfælde er det dog ikke Messi, men terrororganisationen Taliban, der får det ellers smukke møde til at have katastrofale konsekvenser.

For Murtaza Ahmadi og hans mor er flygtet. Faktisk er de flygtet flere gange, og de er stadigvæk på flugt. Rygter omkring, at Messi havde foræret den afghanske familie flere millioner dollars gjorde dem til mål for flere glubske personer. Derudover blev Murtaza Ahmadi gjort til et slags symbol for unge drenge i Afghanistan, der gerne vil spille fodbold, men ikke må, fordi Taliban har gjort det forbudt i de områder, som de kontrollerer. 

Derfor blev familien til et mål for Taliban. De er jagtet vildt og siger, at de bliver slået ihjel, hvis Taliban finder dem. Moren har skrevet en appel til Messi og bedt ham få hendes søn ud af landet, så han kan leve et normalt liv fri fra terroristernes frygtindgydende klør. 

CNN skriver, at familien frygter endnu mere for deres liv nu, end de gjorde før, grundet den mulige fredsaftale mellem USA og Taliban, der vil betyde, at amerikanske tropper trækker sig fra landet. Dette vil ifølge dem give Taliban frit spil til at slå Murtaza Ahmadi ihjel. 

Messi har ikke svaret på appellen endnu, og indtil videre bor Murtaza Ahmadi og hans mor blandt tusindevis af flygtninge i hovedstaden Kabul. 

messi kid.jpg
Foto: Gettyimages