Mathias Jensen
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Styling: Kenneth Pihl Nissen. Grooming: Mads Stig. Denimjakke Holzweiler til 1.000 kr. Skjorte Weekday til 375 kr. Jeans Acne Studios til 1.600 kr.

U21-profilen Mathias Jensen: "Jeg blev bare nødt til at spille hurtigere og klogere end de andre"

Europamesterskaberne for U21-landshold i fodbold løber af stablen i Italien og San Marino denne sommer. Danmark stiller op med en slagkraftig gruppe af spillere, der har kendt hinanden siden deres spæde ungdom. De drømmer om at gå hele vejen til finalen.

Mathias Jensen

23 år, Celta Vigo, central midtbanespiller

”Jeg er en meget teknisk spiller. Jeg råber ikke så meget, men jeg har en god ro på bolden og kan fordele spillet.”

”Min tid i Celta Vigo har lært mig, at fodbold ikke bare er en dans på roser: Jeg har siddet meget på bænken. Specielt fordi jeg er langt væk hjemmefra. Det kan godt være hårdt, men det modner en.”

”Jeg har drømt om at repræsentere det danske landhold, siden jeg var helt lille. Men jeg kom sent på ungdomslandsholdet. Jeg var ikke så stor, så da alle begyndte at skyde i vejret, havde jeg det svært. Jeg blev bare nødt til at spille lidt hurtigere og klogere end de andre. Da jeg for et par år siden begyndte at spille fast for FC Nordsjælland, sigtede jeg hurtigt efter nye mål. Sådan skal man altid tænke for at forbedre sig, tror jeg.”

”Robert Skov (FC København, red.) kunne godt få sit helt store gennembrud ved U21-slutrunden. Han har jo smadret Superligaen fuldstændig, men han har også fået lidt kritik for sine internationale kampe. Jeg tror, han virkelig er opsat på at vise, at han også kan præstere på den helt store scene.”

Mathias Jensen.jpg

Strik Wood Wood til 2.000 kr. Solbriller Moscot til 2.100 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold og Landsholdet