Har du altid manglet muligheden for at kunne sende et regnbueflag, en vægtløftende kvinde eller en far med to børn som emoji i dine beskeder, så er hjælpen på vej.

Apple har netop offentliggjort, at selskabet i sin nyeste opdatering til den kommende iOS 10 opdaterer udvalget af emojis. Mere end 100 nye emojis bliver tilføjet til din iPhone og iPad, når opdateringen er tilgængelig til efteråret (en betaversion er allerede sendt på gaden), ligesom de eksisterende emojis bliver redesignet.  

Opdatering tilføjer en lang række nye kønsspecifikke emojis til de eksisterende. Som det er i dag, er fx de erhvervsmæssige emojis kun mulige at få som mænd, ligesom hovedparten af sports-emojis kun viser mænd.

Med opdateringen bliver det muligt at vælge fx en kvindelig vægtløfter, en basketball-spillede kvinde samt nyt job-relaterede emoji med en kvindelig bygningsarbejder og privatdetektiv. Men der er selvfølgelig også blevet plads til manden i det store emoji-regnestykke - blandt andet bliver det fremover også muligt at vælge en mandlig frisør fremfor den kvindelige, der er nu.

Apple har arbejdet sammen med Unicode Consortium, som administrerer standardsættet af emojis, for at sikre, at de populære emoji-tegn afspejler mangfoldigheden. Samtidig har Apple besluttet, at de eksisterende pistol-emoji fremover bliver udskiftet med en vandpistol, ligesom Apple med tilføjelsen af et regnbueflag markerer, at virksomheden støtter ægteskab mellem samme køn.

I 2015 lancerede Apple muligheden for at skifte hudfarve på dine emojier, således at det er muligt at vælge imellem fem ansigtsfarver udviklet efter den såkaldte Fitzpatrick-skala, en videnskabelig måleenhed for verdens hudfarver.

Apple har tidligere været udsat for megen kritik, fordi flere mener, at Apple diskriminerer en række etniciteter med sine emoji-ansigter, der på trods af den gule ansigtsfarve næsten alle sammen repræsenterer etnisk hvide. 

Men nu tager Apple altså skridtet videre, og inkluderer næsten alle tænkelige former for emojis - både med mænd og kvinder, sorte som hvide.

Det har i øvrigt tidligere vist sig, at det kan være klogt at bruge emojier hvis du vil have noget på den dumme - om denne opdatering vil gøre det endnu lettere, kan vi kun gisne om.

LÆS OGSÅ: Star Wars-dronerne kommer

LÆS OGSÅ: Pokemon-feberen er varmere end nogensinde

LÆS OGSÅ: Ny Snapchat-opdatering vil gemme dine minder for evigt