Fladskærms-tv
Foto: PR

5 fladskærme, du bør overveje til dit næste tv-køb

Film og fodboldkampe gør sig bedst på et knivskarpt fladskærms-tv, men det kan være svært at vælge det rigtige. Euroman klæder dig på til næste gang, du skal have nyt fjernsyn.

Det kan være en temmeligt uoverskuelig opgave at vælge det rigtige tv med den rigtige billedkvalitet til den rigtige pris, og udbuddet af fladskærme er enormt. Når det er sagt, er der alligevel et par generelle regler, der er værd at kende, inden du begiver dig ud i tv-junglen.

Først og fremmest skal du vælge et tv i den passende størrelse. Intet er mere kikset end en overdimensioneret fladskærm, der fylder hele stuevæggen. Du bør også vælge størrelse efter, hvor langt du sidder fra skærmen. Sidder du cirka 2,5 meter fra skærmen, vil vi anbefale 50 tommer, mens afstande på over tre meter kalder på en fladskærm fra 60 tommer og op.

I dag er selv relativt billige fladskærme udstyret med såkaldt Ultra HD-teknologi, der giver en opløsning på 4.000 pixels og opefter. Efter-hånden har de fleste ordentlige fladskærme smart tv-funktioner, som understøtter streamingtjenester og andre devices. Begge dele bør være på tjeklisten, når du køber tv.
Når det gælder skærmteknologi, bliver det straks mere kompliceret. OLED-skærme giver et bedre, skarpere og mere farverigt billede end skærme, som er baseret på den ældre LCD-teknologi, men det afspejler sig også i prisen. Det er en god idé at tage forbi en forhandler og vurdere billedkvaliteten ved selvsyn, inden du køber.

Er budgettet mindre, og kan du leve uden de nyeste features, kan du med fordel gå på jagt efter en af sidste års modeller.

Designet er naturligvis en smagssag, men en slank skærm med smalle kanter er mere diskret. I dag kan man klistre sit tv op på væggen som en plakat, og producenterne konkurrerer om at udvikle tyndere skærme. Rekordindehaveren pt. er sydkoreanske LG med deres Wallpaper-topmodel, som måler 2,75 millimeter i dybden.

FRIT LG OLED55C8PLA.jpg

LG OLED55C8PLA

12.999 kr. hos power.dk

FRITOLED77W8Headshot-1.jpg

LG OLED65W8

49.999 kr. hos elgiganten.dk

FRITuk-qledtv.jpg

Samsung QE55Q7FNAT

11.999 kr. hos elgiganten.dk

FRIT55.jpg

Sony KD-55XF7596

6.525 kr. hos wupti.com

FRIT43151828900_5626a472d9.jpg

B&O BeoVision Eclipse

62.995 kr. hos bocopenhagen.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide og Tech