Den navn- og ansigtsløse bevægelse Anonymous er gået ind i den igangværende krig mellem Israel og Hamas, på Palæstinas side. Indsatsen er dog ublodig, våbnet hedder hacking.

I sidste uge påbegyndte bevægelsen angrebet, og ifølge hackerne selv og flere nyhedsmedier og sites, blandt andet Newsweek og Black Bag, var det i weekenden lykkedes at gøre hjemmesider for det officielle Israel repræsenterende blandt andet den israelske efterretningstjeneste, Mossad, nationalbanken, statsarkivet, justitsministeriet, den israelske hær og sundhedsministeriet ”ukampdygtige”.

Tango er militær terminologi for 'target'.

Ifølge Newsweek begyndte angrebene, kort efter at en

ung palæstinenser

var blevet skudt, mens han protesterede iført en Guy Fawkes-maske, et symbol, som Anonymous-bevægelsen benytter som kendemærke.  

"'Anonymous' som et kollektiv hader ikke Israel, det hader, at Israels regering begår folkemord og nedslagtning af ubevæbnede mennesker i Gaza for at få mere land på den anden side af grænsen," sagde en anonym talsperson til sitet The Mother Jones.

 

De nævnte israelske sites er dog siden blevet funktionsdygtige igen, men for kun et par dage siden skrev Anonymous på sin twitterprofil, @AnonymousGlobo

Ifølge Black Bag menes hackerne, der har forårsaget nedbruddene, hovedsageligt at befinde sig i Mellemøsten, Asien og Sydamerika. Og de fortsætter tilsyneladende deres angreb.

Der er ingen tvivl om, at det officielle Israel vil føle sig provokeret af hjemmesidesabotagen. Spørgsmålet er, om den strategisk betyder mere end en irritation.