Alle har for tiden travlt med at lave deres lister over året, der gik.

Anmelderne vælger deres yndlingsalbummer. Sportsjournalisterne vælger årets atleter. Billedredaktørerne vælger året i billeder.

Men én liste er forbeholdt folket. Her er det ikke den gode smag eller den dybe fagkundskab, der afgør placeringerne, men udelukkende brugernes impulsive nysgerrighed.

På Google har de netop offentliggjort årets mest populære søgeord på www, og her er det ikke underligt nogle af årets største og mest omtalte begivenheder, personligheder og produkter, der er blevet søgt på flest gange.

Eller, måske er det faktisk lidt underligt. Man skulle tro, at folk ikke havde brug for at undersøge, hvem og hvad netop de allermest kendte fænomener er. Men måske er det Jesus’ gamle ord om, at den, der har, til ham skal der gives. Tag nu bare Donald Trump. Han kommer ind på en tredjeplads over året i søgeord.

Okay, retfærdigvis skal det siges, at ikke alle på listen havde et liv i overflod. For eksempel fik Prince og David Bowie taget det hele fra sig. Og det er nok kun en ringe trøst, at de har fået placeringer som henholdsvis nummer fire og seks over de mest søgte ord.

Men ord nummer et, det er en ren succeshistorie. Det kan godt være, at det er forsvundet lidt ud af din bevidsthed her på det seneste, men det var en lang og indbringende sommer for den interaktive verdensplage Pokemon Go, og det viser sig på topplaceringen.

Ja, de er vilde med teknik i den digitale verden, og det viser sig også på andenpladsen, hvor man finder iPhone 7.

Det eneste i toppen af listen, der umiddelbart kommer lidt bag på redaktionen her, er femtepladsen, der besættes af ordet Powerball. Forklaringen er muligvis, at der er to ting, der deler navn her, Powerball kan nemlig både være en håndledstræner og et amerikansk lotteri-koncept.

Her kan du se top 5 over søgeord:

1. Pokemon Go
2. Iphone 7
3. Donald Trump
4. Prince
5. Powerball

Google har desuden været så venlige at lave en række lister over mest googlede i en kategori. Det viser sig, at:

- Mest googlede musiker var Celine Dion (WTF, red.)
- Mest googlede tv-serie var Stranger Things
- Mest googlede film var Deadpool
- Mest googlede sportsbegivenhed var OL i Rio
- Mest googlede globale politiske begivenhed var det amerikanske præsidentvalg

Sååå, ikke så forfærdelig mange overraskelser i 2016. Set i bakspejlet altså.

LÆS OGSÅ: Ny iPhone 8 rammer markedet allerede næste år

LÆS OGSÅ: Årets ti mest likede billeder på Instagram er postet af de samme to mennesker

LÆS OGSÅ: 16 ting, der var uncool i nullerne, der er cool i dag