En bærbar højttaler skal kunne tåle lidt af hvert. Det ved amerikanske Ultimate Ears, der har specialiseret sig i transportable lydløsninger, som både kan klare urinstøvet på Roskilde Festival og sågar en tur i swimmingpoolen. Her får du to danske eksperters vurdering af den robuste Bluetooth-højttaler

Bo Kjærgaard, redaktør på digitalt.tv

”Noget af det bedste ved Ultimate Ears Boom 3 er dens evne til at sprede lyden. Mange bærbare højttalere spiller kun i én eller to retninger, og hvis man sidder i en uheldig vinkel, daler lydkvaliteten gevaldigt. Men i den cylinderformede Boom 3 er lydenhederne placeret, så højttaleren spiller ens hele vejen rundt. Det betyder, at man ikke skal tænke så meget over, hvordan man placerer den.

Udover at være praktisk og robust, leverer Ultimate Ears Boom 3 rigtig god lyd for en bærbar højttaler i sin prisklasse. Den har god punch i bassen, uden at den stjæler hele lydbilledet, og vil man nørde lidt, kan man tilmed indstille lyden til sit personlige behov i den equalizer-app, der følger med. Hvis man har venner, som også har en Boom 3, kan højttalerne desuden kobles sammen, så man kan spille endnu højere.

Man skal vælge Boom 3, hvis man gerne vil have en bærbar højttaler med god lyd, der kan tåle flere tæsk end størstedelen af de konkurrerende højttalere. Ovenikøbet har den et rimeligt prisskilt, og jeg kan ikke umiddelbart pege på andre Bluetooth-højttalere på markedet, hvor man får så meget for pengene, som man gør med Ultimate Ears Boom 3.”

ue-boom3-lagoon-blue-front.png.imgw.1000.1000.jpg

Rasmus Elm Rasmussen, redaktør på altomdata.dk

”En bærbar højttaler skal først og fremmest levere god lyd, god batterilevetid og være nem at tage med sig. Men når man tager den med på en festival, eksempelvis, er det også vigtigt, at den kan tåle både vand, mudder og støv, og det kan Ultimate Ears Boom 3.

Den kan klare at blive tabt på jorden uden problemer, og den er designet til at kunne ligge under vand i op til 30 minutter. Med andre ord behøver man ikke at tænke så meget over, hvordan man behandler den – den kan overleve det meste.

Lydmæssigt har Ultimate Ears i mine øjne formået at få noget nær det maksimale ud af en højttaler, der blot måler cirka 18 centimeter i længden. Den har 360-graders lyd, og det betyder, at den spiller lige godt fra alle vinkler. Selve lydkvaliteten er god, og jeg tror, det er svært at finde en højttaler, der spiller bedre i den prisklasse.

Bang & Olufsen laver bærbare højttalere, der nok kan sætte Boom 3 til vægs rent lydmæssigt, men prisen er også derefter. Og skal man, som de fleste, blot bruge sin bærbare højttaler en håndfuld gange i løbet af sommeren, er det ikke sikkert, at man har lyst til at smide mange tusinde kroner efter den. Derfor mener jeg, at Ultimate Ears Boom 3 samlet set er et af de bedste bud på en bærbar højttaler, der leverer god lyd til en rimelig pris.”