Sådan kommer du til at bo i fremtiden
Foto: PR.

Sådan kommer du til at bo i fremtiden

Fremtidens bolig er ikke så sexet, som du tror. Tænk mindre Blade Runner og mere miljømærke. Udviklingen sker, uden vi lægger mærke til det.

Boy, oh boy mom, you sure know how to hydrate a pizza,” lyder det anerkendende fra Marty McFly i ’Tilbage til fremtiden II’. Moderen, Lorraine, har lige puttet en pizza på størrelse med et frimærke i en hydrator fra Black & Decker og hiver sekundet efter en rygende varm Chicago-style pizza ud i familiestørrelse. Firsernes ’Tilbage til fremtiden’-film var fulde af gakkede forudsigelser, og selvom vi stadig venter på hydratoren (og den flyvende DeLorean), er mange af filmenes bud på fremtiden overraskende præcise: Fra wearables og immersive gaming til Google Briller.

Men man behøver ikke Marty McFly og firser-sci-fi for at få en smagsprøve på fremtiden. Den venter usandsynligt nok på en forblæst mark i Vindinge uden for Roskilde. Her ligger ’Fremtidens Hjem’, et såkaldt Smart Home, hvor det meste af elektronikken styres med stemmen eller mobilen, og hvor der er tænkt i løsninger, som peger længere ud i fremtiden end dit næste afdrag på realkreditlånet. Huset er opført af typehusfirmaet eurodan-huse i et samarbejde med tech-magasinet iNPUT og med en lang række partnere – fra LEGO til Sonos og Samsung – som leverer softwaren.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her