Kender du den indre kamp? Skal du, eller skal du ikke købe en ny telefon? Du har jo egentlig ikke brug for den. Men derfor frister Apple dig formentligt alligevel.

I går blev tre nye iPhones vist frem til Apples årlige nyhedspræsentation – iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Vi har spurgt mobilekspert John G. Pedersen, om du skal smide penge efter en af de nye iPhones:

Hvad synes du om de nye iPhones?
”Jeg tænker to ting: De er dyre! Og kameraet er rigtig spændende. Tidligere har man fået et fornuftigt billede, når man har taget et billede med en iPhone, men det har ikke været det bedste billede i forhold til, hvordan markedet ellers er. Apple har steppet op i forhold til kameradelen, som er klart noget af det mest spændende i de nyeste telefoner, vel nok det fedeste.”

Hvad er det gode ved kameraet?
”Med det nye kamera kan man klippe, mens man optager på skærmen, så man bliver sin egen instruktør. Det er super cool, og der kommer en app til det. Det er der ikke nogen, der har lavet før. Apple tager næste skridt med kameraoplevelsen. I forhold til Apples tidligere telefoner er det her klart et skridt op af, og det gælder på hele kameradelen, både foto og video.”

iPhone 11 kommer med et dobbeltkamera-system, mens iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max kommer med et trippelkamera-system, der både har telekamera, vidvinkel, ultravidvinkel og kan optage 4K-videoer.

GettyImages-1173641683.jpgEr kameraet så det absolut bedste ved den nye iPhone?
Ja. Og så er det også værd at nævne, at Apple ved iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max vedlægger en hurtigoplader i stedet for den der forkølede oplader, der tager en hel nat om at lade. Det er et stort skridt frem.

Og hvad er så det værste?
Jeg er skuffet over, uden at have haft devicet i hånden endnu, designet. Ud fra billederne og videoerne, så ser kameraet bagpå sgu lidt kluntet ud. Jeg synes ikke, at denne her generation af telefoner, eller sidste års telefoner, lever op til den flair for design og den ekstra detalje, som Apple ellers er kendt for. Kameraet ligner jo bare noget, der er klasket ovenpå. Jeg synes ikke, det er så pænt lavet. Det er under Apples standard.

Synes du så, man skal gå ud og købe en ny iPhone? 
”Nej, for søren da, det ville da være fuldstændig vanvittigt. Der er jo ikke noget rationelt argument for at købe en ny iPhone til 6-7-9-13 tusinde kroner, det er jo virkelig dyrt. Hvis du har en nyere iPhone, er der intet rationelt, der taler for, at du skal bruge penge på et nyt stykke teknologi, som når alt kommer til alt, jo ligner noget, man har i forvejen. Man får ikke en helt ny oplevelse i forhold til, hvad man har haft før. Hvis man har købt en ny telefon sidste år, så skal man altså bare lige slappe af.”

Hvis du alligevel ikke kan lade være, så er det muligt at forudbestille de nye iPhones fra den 13. september.

En iPhone 11 kommer til at koste fra 6299 kroner, en iPhone 11 Pro fra 8899 kroner og en iPhone Pro Max fra 9799 kroner.