1. Hånd om det

Svenske Hestra har lavet handsker siden 1936 og spytter hvert år over to millioner styk ud i 30 forskellige styles. De ved kort sagt, hvad de laver. Fält Guide Glove er opkaldt efter en af Sveriges førende overlevelseseksperter, Lars Fält, som har været med til at udvikle modellen. Den slidstærke handske er lavet i 100 procent læder med udtageligt uldfor. 

1.000 kr. hestragloves.com

 

2. Du har ­bukserne på 

Utility Stretch Snow Pants er lavet af delvis genbrugt polyester og udstyret med Quicksilvers patenterede DryFlight-teknologi, der er designet til at holde dig tør og varm. Buksen har et moderne fit – hvis man er til cargo pants! – med ekstra stretch og kan bruges af både skiløbere og snowboardere. Forstærkninger på udsatte steder samt mulighed for at finjustere pasformen.

1.800 kr. quicksilver.dk

 

 


3. Isbryder

Ice Cutter-støvlen fra Red Wing er lavet til hundekolde vintre, og så ved man, at de mener business (Red Wing ligger i Minnesota, der også er kendt som USA’s kummefryser med et persongalleri som taget ud af Fargo). Den is- og vandtætte støvle er fremstillet af læder fra nordamerikansk bæver, foret med naturuld og udstyret med en kraftig og skridsikker Vibram-sål.

2.900 kr. motorious.dk og ­redwingheritage.eu

 

 

4. Kasket Karl 

MOD5 skihjelm er en ny hjelm fra Oakley,
som med en dobbelt hybrid-skal giver en kombination af letvægts-performance og høj sikkerhed. Hjelmen har udskiftelig skygge, justerbar ventilation og magnetisk spænde, som er nem at bruge, når man har handsker på. Boa Fit-systemet lader dig tilpasse størrelsen til dit hoved. Leveres med hjelmpose og fås i tre størrelser: Small: 51-55 cm, Medium: 55-59 cm, Large: 59-63 cm.

Fra 1.800 kr. skisport.dk

 

5. Pakket godt ind

All Weather Coat fra QWSTION – et Zürich-baseret brand, der er kendt for sine minimalistiske city bags og rejsetasker – har som navnet antyder din ryg i al slags vejr. De detaljeorienterede schweizere er gået sammen med D.N.S. om en teknisk allround regnjakke i patenteret CottonShell. Jakken er lavet i 100% økologisk bomuld med tætvævede fibre, kaldet high-density cotton, som holder vandet ude men lader kroppen ånde. Teknologien blev oprindeligt brugt i jakker til britiske faldskærmssoldater under Anden Verdenskrig, men er aldrig blevet mainstream, fordi processen er dyr og tidskrævende. Tekniske features tæller blandt andet udtagelig liner, reelt en lækker sweater i uld, som kan bruges i sin egen ret. Fås i sort og navy i str. XS-XXL.

2.950 kr (separat for/liner til 1.650 kr). qwstion.com

 

6. Op til sokkeholderne

Selvom ’Glen Clyde’ klinger engelsk, er det japanske Mitsuru Hashimoto, der står bag den kreative fabrikant af uldsokker i flere farver og striber, end de fleste formodes at opleve på et syretrip. CHUP Socks er firmaets legesyge underafdeling, der finder inspiration i designs fra hele verden. Doma-sokkerne er fx inspireret af traditionelt strikkede vinterluffer fra Letland. Made in Japan.

219 kr. endclothing.com

 

7. Hård nyser

Lange RX 120 er en avanceret skistøvle til erfarne all-mountain skiløbere. Den har Langes kendte pasform og teknologi som Kontrol Fit, en dual-injektet skal, og en lidt mere opretstående stance. Desuden er støvlen udstyret med en ny feature, kaldet Custom Tongue-teknologi, der giver bedre tilpasning, større komfort og varme. Max-Grip såler giver øget grip og holdbarhed. Har du brug for mere, har du brug for hjælp.

3.399 kr. nautic-surfogski.dk

 

8. Cinemascope i sneen

Hubble Ski Goggles fra Quicksilver giver et bredt perifært udsyn på 160 grader takket være en sfærisk linse, der smyger sig om ansigtet. I modsætning til mange konkurrenter har den en diskret profil, som mange vil finde klædelig i en branche med hang til lir. Den ridseresistente linse og fleksible PU-ramme har ventiler i top og bund og en coating, der reducerer dug. Nem at justere til alle slags hjelme og kommer med pose til opbevaring.

1.450 kr. quicksilver.dk

 

9. Varme ­vinternætter

Centari-soveposen fra Therm-A-Rest (som i 1971 opfandt det første selvoppustelige liggeunderlag) er skabt til vinternætter med slidstærke letvægtssømme samt en vandtæt, syntetisk isolering, der er skabt til våde og kolde forhold. Hele pivtøjet er udviklet i samarbejde med det australske adventurefirma Sea to Summit, der har opfundet teknologien i forbindelse med en bestigning af Mt. Everest. Udstyret med Synergy Link Connectors, som holder soveposen på plads på liggeunderlaget, samt Zone Isolation (bl.a. med særlig fodvarmer).

1.559 kr. campz.dk


10. Carry on, carry all

Patagonia Arbor Duffel er en klassisk duffel med store overskuelige lommer (og små sidelommer med lynlås), der kan rumme det meste af dit gear. Forsynet med padded skulderstrop og bund. Patagonia gør mere end blot at snakke om miljøet og bruger fx genbrugs-polyester (behandlet med DWR, Durable Water Repellent) i deres produkter. Vægt 623 g (30L). Fås i sort i str. 30L og 60L.

Fra 575 kr. gefiongiftsandgoods.dk

11. Sammenfoldelig drikkedunk

Uanset om du styrter rundt på løjpen eller sidder i din bobslæde, er det vigtigt at have styr på væskebalancen. Platy Bottle er en patenteret amerikansk fremstillet vandflaske, der vejer 80 procent mindre end almindelige plastflasker, og som kan foldes sammen, når den er tom. Indeholder 2 L.

119 kr. campz.dk

 

12. Istid

AE står for Artic Explorer og er et solidt tool watch fra Michelsen Watch­makers, Islands ældste urmager, der blev grundlagt i 1907 (af en dansker). Det mekaniske urværk er lavet i Schweiz af husets 4. generation urmager og testet under de mest ekstreme forhold: AE var officiel tidtager under Solo to the South Pole-ekspeditionen, hvor en islandsk eventyrer i 2013 nåede Sydpolen efter 60 dage. Udstyret med kalenderfunktion samt en ekstra 24-timers viser og drejebar lynette, så du kan holde styr på tre forskellige tidzoner. Vandtæt til 100 meter med en kassediameter på 42 mm. Transparent caseback med safirglas. Fås i sort, off-white og blå.

17.500 kr. michelsenwatch.com

 


13. Spejlblank

Det stockholmske brillebrand Nividas – der betyder ’Jeg ser’ på Esperanto – har gjort det til en dyd at producere lækre unisex sol- og læsebriller til rimelige priser. Gothenburg Yellow Marble Mirror er ingen undtagelse og er udstyret med polariseret CR-39 glas, der giver 100% beskyttelse mod skadelige UVA/B-stråler. Leveres med hard case etui og pouch samt pudseklud.

800 kr. gefiongiftsandgoods.dk

 


14. Isbjørnetjeneste

Ebbets Field Flannels har specialiseret sig i at genoplive klassiske baseball caps, fra før verden gik af lave, og rekonstruerer gamle designs både fra den amerikanske liga, men også fra Latinamerika og Japan. Cuba havde før revolutionen en stærk baseball-liga med fire professionelle hold samt en amatørliga. Cervecería Polar, et lokalt ølbryggeri, sponsorerede et af disse amatørhold i 1950, hvis cap nu altså er hevet op af historiens kummefryser. Fremstillet i uld med bryggeriets originale logo.

300 kr. ebbets.com

 

15. Sul til sidebenene

Kok, madskribent og ivrig talsmand for slow food, Katrine Klinken, har begået denne lille kogebog, ’Vintermad’, der som navnet antyder fokuserer på mad til de kolde måneder. Alt fra ribbenssteg og risengrød til afsnit med lidt mere lækker weekendmad som braiseret oksetykkam eller kanin i sennepssovs. Indeholder forslag til måltider til hele dagen – morgenmad, frokost og aftensmad.

150 kr. politikensforlag.dk

LÆS OGSÅ: 9 apps, der gør dit liv lettere

LÆS OGSÅ: Fem danske byggeprojekter, vi glæder os til at se i 2018

LÆS OGSÅ: Designtalentet Anker Bak: “Møbelsnedkerfaget er noget af det fineste, vi har i Danmark”