Elbiler, rumraketter og nu også en chatbot. Han er på godt og ondt en driftig herre, Elon Musk, og nu vil han også udfordre allemandsejet ChatGPT. I denne uge lancerer han således en forbedret version af sin chatbot, Grok-1.5.

ChatGPT har været den dominerende chatbot siden dens gennembrud i januar 2023, og Tesla-ejeren Musk er ikke den eneste, som forsøger at overgå markedets fremmeste aktør. Også Google og Microsoft forsøger at indsmigre sig hos de enorme brugermasser.

OpenAI (ChatGPT) og xAI (Musks firma) indleder så vel sagtens en strid kamp om, hvem der har den bedste og mest benyttede chatbot. ChatGPT er med sine 100 millioner ugentlige brugere den suverænt mest benyttede chatbot i verden. Til sammenligning har Microsofts chatbot, Copilot, 1,3 millioner betalende brugere, mens 1,8 millioner benytter sig af Googles Gemini.

Den nye version af Grok vil i første omgang være tilgængelig for betalende brugere på det sociale medie X. Elon Musk, som tidligere var en af ejerne af OpenAI, men i 2018 forlod biksen, har som erklæret mål, at Grok skal være en ”maksimalt sandhedssøgende kunstig intelligens,” og onde, onde tunger vil vel påstå, at den slags i det muskske univers plejer at betyde cirka det modsatte.

I kølvandet på nyheden fra xAI har OpenAI allerede været ude med et modsvar. I en pressemeddelelse offentliggjorde OpenAI i går, at det nu er muligt at tilgå ChatGPT uden at logge ind som bruger. ChatGPT bliver altså mere tilgængelig og hurtigere at tilgå. Og så er den jo gratis.

Grok er stadig i sin testfase og har for indeværende kun testbrugere. Men ifølge den på alle måder inhabile Elon Musk er Grok godt på vej til at nå ChatGPT’s duelighedsniveau. 

”Grok 2.0 skulle gerne overstige de nuværende AI’s på alle parametre,” skriver Musk i et opslag på X.