Sådan bliver du en irriterende Facebook-ven

Sådan bliver du en irriterende Facebook-ven

17 gode råd: Sådan bliver du en irriterende Facebook-ven

Klummen du skal læse inden din næste post.

 

1 – Husk at tjekke ind 

Alle er naturligvis interesserede i, at du er i Københavns Lufthavn eller lige er en tur i Jem & Fix for at købe noget træ til ’projekt sexgynge’. Eller i Netto efter to liter mælk for den sags skyld. Intet er for småt eller stort til ikke at blive tjekket ind. Det er jo blandt andet også vigtigt for alle andre at vide, at du bruger din tirsdag morgen på at sidde i kø på E45.

2 - Brug dit barn som profilbillede

Du elsker helt sikkert dit barn, så det gør dine Facebook-venner automatisk også. Mindst lige så meget. Heldigvis er det jo heller ikke særlig underligt, når du så skriver ting som ”god røv” i kommentarfeltet hos Victoria's Secret, eller brokker dig over servicen i Elgiganten med din lille datter på 2 år som profilbillede.

3 - Hav en holdning til alt

Selvom du nok er tættere på at være Dan Rachlin end Keith Lohse, skal det ikke afholde dig fra at poste din holdning til alt fra fiskekvoter og Søren Pind til menstruationsblod. Gerne mindst én post i timen. Og gerne skrevet med dårlig tegnsætning. Det vigtige er, at du har bare en eller anden form for holdning.

4 - Inviter dine venner til Facebook-spilJa, dine Facebook-venner er også helt vilde med både Candy Crush og det der landbrugsspil. Så du kan roligt invitere alle på din venneliste. Op til flere gange. Og inviter da endelig også bare knallert-Karsten, som du godt nok ikke har set siden folkeskolen. Candy Crush må lige være noget for ham.

5 - Del resultaterne af dine Facebook-tests

Heldigvis for dig er alle dine venner også vildt spændte på at se resultaterne af dine sjove tests. Du ved, blandt andet ‘Hvilken tequila-drink er du?’, eller "Hvad er din virkelige alder?’. Det er for resten rigtige Facebook-tests – så test løs. Der er mange flere.

6 - Meld dig som ’deltager’ i en begivenhed uden at deltage

Du vil ikke gå glip af noget, så du melder dig selvfølgelig til alle de arrangementer, du inviteres til. At du så ikke deltager i virkeligheden er underordnet. Det handler jo også bare om at støtte op om sine Facebook-venner. På Facebook. For så spændende er den der fernisering i kødbyen nok alligevel ikke.

7 – Husk at poste selfies

Selvom det kun er dig selv, der går op i dine selfies, så post løs. Og gerne flere ad gangen. Så er der jo også større chance for, at dine Facebook-venner finder en selfie af dig, som de kan lide. Gerne fra fitnesscentret, så alle kan se, at du ikke gider det der med at træne ben, men fokuserer på arme, bryst og nakke.

8 - Add dine venner til diverse grupper

Nej, du kan umuligt være den eneste af dine Facebook-venner, der går op i gamle lokomotiver. Så du kan roligt adde dine venner til også at blive medlem af din favoritgruppe ’Danske lokomotiver’. Eller en anden af dine favoritgrupper: ’Vi elsker sjov og ballade’. For hvem elsker ikke sjov og ballade?

9 - Vær ynkelig, når du har tømmermænd

Det er vigtigt, at du involverer alle dine venner i, at du stod og kørte grønne shots ned til alt for sent natten før og nu ligger i fosterstilling. Husk gerne at tilføje noget i stil med ’Hvem kommer med colaaa og pizzaaa?’. For det er der jo helt sikker en eller flere af dine Facebook-venner, der så gør.

10 - Post ALLE dine feriebillederFør den digitale tidsalder kunne man være heldig at blive indlagt til lysbilledshow med feriebilleder fra Kreta hos ens onkel. Heldigvis gør Facebook den slags meget nemmere. Nu kan du nemlig straks dele dine feriebilleder. ALLE dine feriebilleder. Der er ingen grund til at sortere. Jo flere ens billeder af poolen, desto bedre.

11 - Ret andres slåfejl

Alle vil gerne gøres opmærksom på, hvis de laver en stave- og/eller slåfejl. Det er her du kommer ind i billedet. Husk, at ingen fejl er for lille til ikke at blive påtalt. Grammar Nazi lyder måske negativt, men det er det ikke. For helt ærligt, dine Facebook-venner skal jo før eller siden få styr på det der nutids-r.

12 - Post dårlige billeder af dine venner

Der er ikke noget sjovere end virkeligt dårlige billede af dine venner. Gerne i en ond brandert og/eller i en prekær situation, der ikke involverer så meget tøj. Så post løs, fordi det jo er sjovt for alle parter. Ikke mindst for alle dine Facebook-venner, der ikke aner, hvem ham med en pik i panden og opkast ned af maven er.

13 - Tag dine venner i konkurrencer

Hvem vil ikke gerne vinde et par nye gummesko? Præcis, det vil alle. Så tag løs af dine venner i de der Facebook-konkurrencer/reklamer/fupnumre. Du kan blandt andet fint tagge Johannes fra Kolding, som du mødte på Smukfest under en Nephew-koncert i 2007 og ikke har set siden. Så er de gummisko så godt som dine.

14 - Lav aftaler på dine venners vægge

Når din ven ikke svarer tilbage på dine beskeder, er det helt sikkert fordi, han ikke har set dem. Heldigvis kan du bare skrive på hans væg. For hvorfor ikke involvere alle andre i, at du gerne vil en tur til fredagsrock og se Volbeat? Nej vel. Ingen grund til at bruge indbakken. Det kunne jo også være, at andre ville med.

15 - Skift ofte profilbillede

Dine venner bliver helt sikkert også hurtigt trætte af, at du har det samme profilbillede i mere end tre dage ad gangen. Så vent endelig ikke for længe med at skifte det til et nyt. Gerne en ”tilfældig” selfie foran spejlet på dit badeværelse, hvor lyset bare er helt perfekt. Der er jo intet galt i at fiske efter komplimenter.

16 - Graviditets-opdateringer er altid godt

Du har sikkert hørt dine venner brokke sig over folks graviditetsbilleder. Men hvordan kan nogen dog være irriteret over noget så smukt som det at bringe nyt liv til verden? Nej vel. Og hvis du har mulighed for at få en professionel fotograf til at forevige dig og din gravide kærestes mave, så slå til. Gerne billeder i sort/hvid.

17 - Poke løs

Ja, folk poker naturligvis stadig hinanden på Facebook. Det bliver aldrig en hverken belastende eller ligegyldig feature. Og så er det jo også en både nem, bekvem og elegant måde at vise, at du stadig synes, at hende der Maiken med læderbukserne, som du add’ede i weekenden er ret så sød. Med andre ord: Poke løs.

Bjarke Friis Kristensen er ny klummeskribent hos Euroman og vil her forsøge at gøre din tid på internettet lidt sjovere. Når han ikke forsøger på det, bruger han sin tid på at se film med Nicolas Cage og åbne nye tabs i sin browser. 

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Det ville jeg gerne have fortalt den 15-årige version af mig selv

LÆS OGSÅ: Sara Frosts EM-observationer: ”Jeg kan så uendeligt godt lide Paul Pogba”

LÆS OGSÅ: Radiovært Signe Amtoft har fået sin engelske kæreste til Danmark: “Hvordan forklarer man borgerservice, Superligaen og Uffe Elbæk?”

Se, hvad vi ellers skriver om: Facebook