NBA er tilbage

NBA er tilbage

NBA er tilbage efter en lang sommerpause. Bloggen er også tilbage og klar til en ny sæson med stort og småt fra verdens mest underholdende liga. 

Den helt store begivenhed i den forgangne sommer har naturligvis været LeBron James’ hjemkomst. Han sagde farvel til Miami og spiller nu igen i Cleveland. Cleveland byttede også deres førstevalg i draften, Andrew Wiggins, så de kunne få Kevin Love fra Minnesota. LeBron løber altså på banen med unge, friske spillere som Kyrie Irving og Kevin Love. Det nye ”Big 3” hos Cleveland Cavaliers er en offensiv Dødsstjerne. De kan alle skyde treere, de kan noget på egen hånd og de kan aflevere. Hvis de er skadesfri, så kan de tre spillere på egen hånd ødelægge mange af de svage hold i Eastern Conference. Omend de sidste to Cleveland-spillere på banen var deres maskot og en heldig fan.

Mod de bedre hold bliver det spørgsmålet om de kan dække godt nok op. Hverken Kyrie og Love er ligefrem de bedste forsvarere, og de mangler en stor spiller til at dække ved kurven. Jeg er stor fan af Anderson Varejao, han kan utroligt mange ting, men han går nemmere i stykker end en Arsenal-spiller. Han har spillet 146 kampe ud af 328 de sidste 4 år.  Kan han holde til det og hvem står klar, hvis han bliver skadet?

Cleveland er favoritter i East (sammen med Bulls), om ikke andet så fordi East igen i år er svagere end West. Miami Heat, Charlotte Hornets, Washington Wizards er alle et niveau under Cavaliers og Bulls, men står på spring hvis der skulle komme skader (gud forbyde det). Jeg tror at Bulls vinder flest kampe i East i år, men at Cavaliers vinder Conference-finalen. Det er der dog meget længe til.Se beskrivelsen af videoen, som Waiters selv linker til.

Ind til da, så kan jeg næsten ikke være i mig selv over hvor meget jeg glæder mig til at se LeBron & Co’s reaktion når Dion ”Buckets don’t lie” Waiters dribler ned og fyrer en lang treer af sted. Der er ingen tvivl om at Waiters har talent, men der er heller ingen tvivl om, at han selv tror at han har dobbelt så meget af det. Den slags gunners uden samvittighed er en uddøende race i det moderne NBA, med dets fokus på effektivitet og det gode skud. Så nyd ham lige. 


 
Vi bliver desværre nødt til at snakke om skader. De forbandede sataner, som kommer hvert år og forvandler lovende sæsoner til hvad-nu-hvis. Sidste sæsons Most Valuable Player, Kevin Durant, er ude de første 6-8 uger af sæsonen med et brud i foden. Det er heldigvis ikke så alvorlig en skade, som en overrevet akillessene eller et beskadiget korsbånd, men tag ikke fejl. Det er til dels hvad Yao Ming var plaget af i mange år og det har også voldt problemer for Brook Lopez. Vi krydser fingre for en af de bedste spillere på planeten. Spillet er fattigere uden ham.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.’Noget’ er i dette tilfælde, at vi får lov til at se The Russell Westbrook Show. Russell Westbrook er mere en naturkraft end et menneske. Han balancerer konstant på kanten af kontrol og ryger til tider også over. Han har 3-4 hovedrystende aktioner i en kamp. Men hold da kæft hvor kan den mand angribe kurven. Han kan også skyde, aflevere og forsvare. Talentmæssigt er han helt i toppen af ligaen.Vi har alle spillet på hold med ham vennen, som nok har talent, men som krydrer det med overmenneskelig tro på egne evner. Ham der gerne forsøger sig med at drible med fire modstandere foran sig, og lykkes med det. Ham der frygtløst prøver at score den flotteste pige på officerbaren og har succes med det, for så at have smidt nøglen til sin cykel væk. Russell Westbrook har ingen hæmninger, hvilket gør det nogle gange ender galt, men oftest ender spektakulært og det er det, der gør ham så fantastisk. Ovre hos GQ har Bethlehem Shoals skrevet præcist om hvorfor vi glæder os til at se Westbrook.

Oklahoma City Thunder kommer til at mærke at de mangler Durant, men jeg tror stadig at de ender i top 3 i West. Øverst oppe tror jeg på LA Clippers over San Antonio Spurs. Hos Clippers bliver Blake Griffin bedre og bedre, mens Spurs er blevet et år ældre. De taber også et par kampe pga. at de sparer deres spillere.


 
NBA bliver mere og mere populært. I år har TV2 erhvervet sig rettighederne til NBA i Danmark og samtidig fået fat i hovedkræfterne bag den danske sending af NBA på DK4. Thomas Bilde er en af de fremmeste NBA-eksperter i Danmark og vi har taget en snak med ham om den nye sæson:Hvilke hold/spillere glæder du dig til at se i den nye sæson?
"Der er helt sikkert flere hold jeg glæder mig til at se i den kommende sæson. For det første er det klart at Cleveland Cavaliers skal studeres lidt ekstra, både som ekspert men også som fan spillet. Forhåbentlig kan de blive lige så underholdende som de var før LeBron tog til Miami. Chicago Bulls og Golden State Warriors er to hold jeg også er meget spændt på at se. Begge har fået noget størrelse og ser rigtig gode ud. Med Bogut tilbage hos Warriors og en god sommer især til Klay Thompson, så glæder jeg mig til at se hvordan de brikker kommer til at passe sammen – ikke mindst under en ny coach [Steve Kerr, red.]. 

Hos Bulls har man Rose tilbage samtidig med at man har byttet Boozer ud med Pau Gasol. En væsentlig upgrade og en spiller der i den grad kan være med til at binde spillet sammen. Spørgsmålet her er dog om det er nok til at få et ellers stille angreb til at flyde lidt mere.

Sidst bliver jeg nød til at nævne Dallas Mavericks. Et par gode tilføjelser og et sidste skud i bøssen for Dirk Nowitzki. Jeg glæder mig til at se hvordan det bliver med Tyson Chandler tilbage, en glad Monta Ellis, en mere rutineret Chandler Parsons og en Nowitzki der skal forsøge en sidste gang."

Hvem tror du ender med at vinde i Øst/Vest og hvorfor?
"Jeg er ret overbevist om at Cleveland Cavaliers kommer til at kæmpe med Chicago Bulls om at blive bedst i øst. Og skal jeg gå med ét hold bliver det Cavs! Jeg er lidt mere i tvivl i Western conference hvor alt virker tæt igen. The Usual Suspects i form af Spurs, Thunder, Clippers og Warriors kommer nok til at være med fremme. Men den seneste skade sætter en lille dæmper på min OKC begejstring. Spurs bør være favoritter til at vinde West igen. Med Durant skadet et stykke tid, ligger MVP så lunt hos LeBron eller hvad?
"Jeg er spændt på at se hvordan Cleveland kommer til at spille. For med en rendyrket playmaker i Kyrie Irving kan noget af presset måske tages af LeBron. En MVP-titel kræver stabilt spil over en hel sæson og det er nok derfor at man er landet på LeBron og KD de seneste år. Men spillere som Chris Paul, Westbrook, Tony Parker, Rose og måske endda Stephen Curry er spillere der kan holde niveau og til tider stikke helt af. Men jo, LeBron må være favoritten men der er dog heldigvis også andre i Ligaen. 

Hvad kommer NBA's nye hjem hos TV2 til at betyde for den danske NBA-fan?
"Det kommer for det første til at betyde at man får muligheden for at se langt mere basketball i dansk fjernsyn. Når den nye kanal starter op efter årsskiftet (d. 9. januar) så bliver det med 8 NBA kampe om ugen. Størstedelen af de kampe er jo midt om natten, men de vil blive genudsendt dagen efter om eftermiddagen. Så der vil være rig mulighed for at få set sine favoritter i aktion. Videre betyder det vel også at TV 2 med deres stærke brand og store maskine kan være med til at gøre sporten endnu mere populær og dermed måske også være med til at rykke ved resten af pressens syn på sporten."

Bliver du nogensinde træt af at se basketball eller kan selv en Bucks-Magic kamp i januar fange dig?
Nu er nogensinde et ret stort ord. Jeg er da faldet i søvn til et par kampe, men om det er nok mere fordi jeg bare er træt end fordi jeg er træt af basketball. I løbet af sæsonen hopper jeg da nogle kampe over – og jeg gør meget ud af at se kampe dagen derpå inden jeg har set resultater. Nogle kampe ser jeg fra start til slut og andre ser jeg ”condensed” i de første tre perioder og hvis den er tæt går jeg til normal visning. Nu er Bucks og Magic faktisk to af de hold jeg godt kunne finde på at hoppe over, med mindre jeg ikke har set dem endnu. Jeg gør meget for at få set alle hold i løbet af sæsonen. Men lige den kamp kommer jeg ikke til at ødelægge døgnrytmen over.Men træt af sporten – NEJ! 

Alle fans tænker over: "Hvis jeg spillede, så var jeg denne spiller". Hvem er du?
"Jeg tror at jeg ville være en spiller der er lidt for lille til min position. Jeg ville nok være en skytte der gerne ville spille lidt med ryggen til kurven. Uden videre sammenligninger så er jeg nok omkring lav Boris Diaw. Hopper ikke så højt. Kan skyde og aflevere. Er lige i den tunge ende og måske lidt ude af position. Historisk, og tilbage til før jeg blev for tung, så kunne en spiller som Danny Ainge måske være et meget godt match. En god skytte der driblede lidt for højt og ikke dækkede alt for godt op – men ville vinde for enhver pris. 
Hvis jeg kunne være en spiller én dag ville jeg gå med en af atleterne som Russell Westbrook, Dwight Howard eller LeBron James – bare for at prøve det…"

Tak til Thomas Bilde. Husk at følge med i verdens bedste liga på TV2 ZULU.


NBA på Roskilde Festival 2014. Damian Lillard, Danilo Gallinari, Goran Dragic, Brandon Jennings (!), Nick Van Exel, Deron Williams, Jermaine O’Neal, Gilbert Arenas og Paul George.

Bloggen er i gang igen. Hele sæsonen vil vi følge NBA i stort og småt.  Hvis man læste med sidste år, så ved man at jeg er ret vild med NBA-trøjer. Især de lidt skæve eller sjældne af slagsen. Så i år på Roskilde tog jeg et par billeder af folk med NBA-trøjer på. Folk er altid venlige, vil gerne fortælle hvor de har den fra og man kan få sig en god snak om basketball midt på pladsen. Skud ud til hende pigen der havde fået Nick Van Exel Lakers-trøje af sin far, da hun var helt lille og som stadig brugte den.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte