Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

VM-Posten: 07.07.2014

VM-Posten: 07.07.2014

Velkommen til VM-posten, der næsten ikke kan vente på denne uges afsluttende slag mellem de tilbageværende fodboldstormagter.
 _______________ Som bekendt må Brasilien undvære et af sine mest værdifulde våben, den tilskadekomne Neymar. Den sårede kriger har lavet en lille emotionel videohilsen til sine fans og sit hold, hvor han til trods for røde, forgrædte øjne finder et smil frem, fuldt af håb på brasiliansk sejr. Det er i det hele taget en ny VM-tendens, at spillerne er så aktive på de sociale medier.
_______________ En anden, mere bizar video med Neymar, der har været i omløb, er en film optaget af en fan/sygeplejerske, der demonstrerede udsøgt medieliderlighed og indiskretion. Angivelig skulle hun være blevet fyret.
_______________ Jo, han har været central for sit landshold, Neymar, og ikke kun i medierne. Barcelona-spilleren har været med i 23 procent af sit landsholds chancer. Det er dog ikke så meget som James Rodriguez, hvis andel i Colombias målchancer ligger på hele 30 procent. New York Times har opgjort de mest chanceinvolverede spillere hold for hold og selvfølgelig puttet dem i en interaktiv grafik. 
_______________Rodriguez' kvaliteter har været åbenlyse for alverden, ikke mindst Real Madrid. Alligevel kom han ned fra guddommeligt til menneskeligt niveau i kvartfinalen mod Brasilien. Omvendt var Tysklands forsvarer Mats Hummels skræmmende stærk mod Frankrig. ESPN har en god vurdering af en række nøglespilleres formkurver.
_______________Apropos nøglespillere og deres formkurver, så har der været en del tale om Messi og hans nerver. Hvorfor kaster han op, og kan han overhovedet tåle presset? Er der en psykologisk slange i Messis fodboldparadis? Adidas og broren Rodrigo Messi forsøger her at mane den forestilling i jorden. 
_______________Før de brasilianske landsholdsspillere blev udpeget som talenter, kom på akademi og blev handlet for millioner, var der mange, der løb rundt på knap så velplejede baner. Se fugleperspektiv fra São Paulo hos The Inspiration.
_______________Hos Slate.com holder de VM i at lægge armene over kors. Det er sjovt.
_______________

Det var alt for nu, pas på jer selv derude.