Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

VM-posten: 09.07.2014

VM-posten: 09.07.2014

Så er vi her igen. Vi kigger fremad, men vi kommer heller ikke uden om Brasiliens famøse ørefigen.
____________

three-open-in-middle

Det kan være gabende kedsommeligt at se på bagkloge grafikker, der skal vise rum og handlemuligheder på en fodboldbane. Men ikke når Babb kombinerer den helt usandsynligt ringe opdækning hos brasilianerne med britisk humor.
____________

BsF5RdyIcAAJHWy Player Rating: O Globo give every Brazil player 0/10 v Germany [Pictures]

Den brasilianske presse er nådesløs i sin vurdering af spillerne i dag. Den store landsdækkende avis O Globo giver samtlige af landets sønner 0 ud af 10 på deres karakterskala i dag.
 ____________

fred, brazil national team

Men nogle er selvfølgelig i mere bad standing end andre. Fred var måske det mindst elskede menneske på Mineirão-stadionet i Belo Horizonte i går aftes. I det mindste var han god engang.
____________
 


Der har været talt meget om Messi og argentinernes forhold til ham. En argentinsk reklame for det nationale oliselskab opfordrer argentinerne til at være stolte af deres hjemlands frembringelser. Læs om meningen med Messi på Economist.
____________I anledning af aftenens anden semifinale kan du her nyde et gensyn med Argentina og Hollands dramatiske kvartfinale i Frankrig i 1998. Vent på Bergkamps perle, et af de bedste mål scoret ved et VM, nogensinde.
____________

 Rvp_web150dpi

Perler har hollænderne også lavet ved det her VM, i hvert fald en ægte af slagsen. Den grafiske designer Rick Hincks har illustreret den og en række andre med skøn simplicitet.
____________
 
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

En af de gyldne aktioner, som Hincks har illustreret, er den efterhånden meget omtalte kamp, som USA's målmand, Tim Howard stod mod Belgien. Sitet For The Win har en interessant artikel om, hvorfor USA producerer så gode målmænd. 

Her lufter Jason Davis, vært på radioprogrammet Soccer Morning, en teori:

“Der er ikke så meget stigma forbundet med den position her i landet. Hvis du vokser op i England eller Tyskland eller Spanien, drømmer du ikke om at blive målmand. Så vil du være en nummer 10 eller en centerforward. Så vil du score mål."
 ____________

Hollands førstemålmand, Jasper Cillesen, har såden set også gjort det ret godt. Men så kom der en reservemålmand ved navn Tim Krul på lige inden straffesparkskonkurrencen mod Costa Rica. Og så var der end ikke en høj fem tilovers til Cillesen. Og dermed siger vi tak for i dag. Nyd kampen og husk dit livs udholdende slidere.