Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Bjarke Ingels tegner fremtidens Zoo

Bjarke Ingels tegner fremtidens Zoo

Bjarke Ingels Group, BIG, og Givskud Zoo har slået sig sammen om at skabe en ny dyrepark, hvor dyr og mennesker kommer helt tæt på hinanden. 

Zootopia kommer fremtidens Givskud Zoo til at hedde.

Givskud Zoo, der har eksisteret siden 1969, skal bygges om og blive til et af Europas mest avancerede zoo-anlæg. Et dyreanlæg, som strækker sig over ca. 120 HA i Midtjylland.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer Danmarks nye trafikknudepunkt til at se ud 

Givskud Zoo har ikke tidligere haft tradition, for at anvende arkitekter i deres anlægsprojekter, men Bjarke Ingels og BIG har før vist stor forståelse og inddragelse af naturen i sine projekter.  

Derfor blev det netop BIG, der skal stå for udformningen af denne nytænkede dyrepark, fortæller Givskud-direktør Richard Østerballe i en pressemeddelelse. 

 
Parkens besøgende vil blive ledt igennem tre oplevelseslandskaber, der repræsenterer Amerika, Afrika og Asien. De vil også få muligheden for at komme helt tæt på dyrene i parken, som er indrettet med henblik på at give dyrene så frie rammer som mulig. Ideen er, at cykler med sikkerhedskapsler skal være det primære transportmiddel og med til at gøre besøget mere aktivt. Gæsterne kan træde ud af kapslerne i sikre zoner og møde dyrene helt tæt på, holde picnic eller tage en svømmetur. På turen gennem de tre opleveslandskaber, vil man møde de forskellige kontinenters dyreliv i deres oprindelige omgivelser. Det amerikanske kontinent opleves fra en ophængt cykel, to meter over jorden.


 
Første del af Zootopia forventes afsluttet ved Givskud Zoos 50-års jubilæum i 2019. Det eksisterende Givskud Zoo vil holde åbent under hele byggefasen. 

LÆS OGSÅ: Vandløb, træer og kunstige øer – her er den naturlige arkitekturtendens

LÆS OGSÅ: De 9 mest spektakulære bygninger der færdiggøres i år

LÆS OGSÅ: New Yorks nye ø kommer til at skyde op af Hudson-floden