Der er mange mystiske påfund og overflødigt formynderi, hvis man udforsker lovbøgerne rundt om i de amerikanske stater.

Det har den amerikanske fotograf Olivia Locher fundet ud af, da hun kom på sporet af fænomenet via en isvaffel. I Alabama er det nemlig forbudt at bære en isvaffel i baglommen.
En ret åndssvag ting at lovgive om, kunne man sige, men når den bliver illustreret med Lochers farverige popart-æstetik får den sin egen skønhed.

Og da fotografen først havde lavet den ene illustration, satte hun sig for at undersøge, hvad der eller var af underlig lovgivning i de føderale amerikanske stater. Det viste sig, at der er masser af ting, der er forbudt, der er så obskure, at det ville være svært at finde på dem, selv om man anvendte al sin fantasi.

Det drejer sig om aktiviteter så som at køre på cykel i en swimming pool og kysse en pige, hvis man samtidig har overskæg. Eller drikke vin af tekopper eller klæde sig af foran en mands portræt.

"Jeg synes, ikke at kunne putte vin i tekopper er virkelig mærkeligt - personligt gør jeg det hele tiden. Og at klæde sig af foran en mands portræt, jeg forstår slet ikke, hvordan man overhovedet er endt med at diskutere det emne," siger Olivia Locher til Wired. Fotografen har fået den fotografiske serie 'I Fought the Law' ud af de mange nichelove. 

Du kan se nogle af billederne herunder. Det skal bemærkes, at enkelte af dem er ganske meningsfulde, for eksempel at man ikke må fiske med dynamit.


I Connecticut skal drueagurker have elasticitet for officielt at kunne blive betegnet som drueagurker.


I Pennsylvania er det ulovligt at dynamitfiske.


I Alabama er det ulovligt at have en isvaffel i baglommen på noget tidspunkt.


I Maine er det ulovligt at kilde en kvinde under hagen med en støvekost.


I New Hampshire må man ikke vippe med foden eller nikke med hovedet i takt til musik.


I Kansas er det ulovligt at servere vin i tekopper.


I Rhode Island er det ulovligt at gå med gennemsigtigt tøj.

Du kan se flere sjove billeder i serien hos Olivia Locher