Hjemme hos fodboldspiller Nicolaj Thomsen scroll-down

Hjemme hos fodboldspiller Nicolaj Thomsen

Fodboldspiller Nicolaj Thomsen omgiver sig med kunst, design og kvalitet ned i mindste detalje. Kom med på besøg hos F.C. Københavns midtbanespiller, der bor i et særegent hus i en baggård ud til en af hovedstadens mest attraktive gader.

Af Christian Martinez
Foto: Mikkel Tjellesen og privat
Design Euroman

Den første gang Nicolaj Thomsen havde sin klubkammerat fra F.C. København, angriberen Viktor Fischer, på besøg i sit hjem, kaldte vennen grinende stedet for Villa Villekulla. Og, ja, der er måske noget Pippi Langstrømpe over baggårdslejligheden på Værnedamsvej i København. Hvis altså Pippi Langstrømpe havde læst på Det Kongelige Danske Kunstakademi og var velbevandret i danske møbelklassikere. Den 106 kvadratmeter store lejlighed ligger dybt inde i et grønt gårdmiljø og er proppet til randen med håndplukkede designobjekter. Her er cremefarvet epoxygulv med varme, en hvid trappe uden gelænder og en gammel stumtjener som rumdeler mellem køkken og stue. En hjemmelavet sofa, Arne Jacobsens ’Ægget’ malet over med sprittuscher og kunstværker af Tal R, Jon Pilkington og Bella Ahlman hængende side om side med akvareller lavet af en treårig.

Før i tiden ville Nicolaj Thomsen aldrig have kunnet finde på at bo sådan, men den 27-årige nordjyde har nu — med hjælp og inspiration fra sin kæreste, Emma — sat et markant og personligt præg på lejligheden, der før husede modelbureauet 2PM. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bolig, Møbler og Oplæste artikler