Du må ikke gå ned på at leve det gode liv, selvom du har travlt.

Sådan lyder den britiske, industrielle designer Joshua Renoufs mantra. Det kommer nu til syne i hans design af et vækkeur, der brygger kaffe og vækker dig på samme tid.

Tanken om et kaffe-vækkeur har floreret i forskellige former som et drømmescenarie mange år, og det er også et par år siden, i 2014, at den britiske designer første gang kom frem med sit bud på en mulig løsning. Men nu er den her altså i fysisk form: The Barisieur Alarm Clock, som vækkeuret er døbt.

Det er en automatisk kaffe- (eller te)-brygger, som du gør klar og indstiller tiden på aftenen før, som du ville gøre med hvilken som helst alarm, og når tiden er til at vågne, så går den selv i gang med at brygge.

Og selvom du sover tungt, skal kaffeuret nok vække dig, forsikrer designeren. For selvom maskinen afløser den for mange pinefulde, almindelige alarmtone med en mildere lyd af kaffebrygning, så skal lyden fra stålet, der vibrerer, når vandet koges via varmeinduktion, nok vække dig. Og hvis du så vil have kaffen med videre ud på badeværelset, så kan du enten snuppe koppen eller hele bakken underneden, der er lavet i valnøddetræ.

Ifølge designeren ligger kaffemaskinens potentielle succes i dens evne til at stimulere alle dine fem sanser og på den måde slå ned på dine snooze-tilbøjeligheder. Den vækker dig nemlig både med lyden af kaffebrygningen, synet af vandet, der bobler igennem glastragten, følelsen af knapperne på maskinen, der er særligt udvalgt, og (selvfølgelig) duften og smagen.

 

Ud over at kaffen potentielt slår ned på din lyst til at sove lidt længere, så er klargøringsritualet også godt for dig om aftenen, hvis du spørger Joshua Renouf:

"Den opfordrer til, at du skaber en rutine, før du går i seng, der signalerer til din krop og dit sind, at nu skal du til at lukke ned og slappe af," skriver han på sin hjemmeside.

Der er nemlig et rum til hver ingrediens, der udgør den perfekte kaffe. For eksempel er der et lille hul, der holder mælk i en lille karaffel kold natten over. Og der er en skuffe, hvor du kan opbevare sukker og andre mulige nødvendigheder.

The Barisieur Alarm Clock kan bestilles på Joshua Renoufs Kickstarter-kampagne for 265 pund (svarende til cirka 2.600 kroner) inklusiv flere tilbud til de hurtige. Han forventer, at uret bliver sendt ud i begyndelsen af juni 2017.

LÆS OGSÅ: 22 stilikoner du skal følge på Instagram

LÆS OGSÅ: Danmarks største designtalent forlod drømmejob i Paris, nu er han på vej mod toppen med sit eget mærke

LÆS OGSÅ: 19 personer du bør følge på Snapchat