Hver uge samler vi de bedste gadgets, design og selvfølgelig lir, og du kan blandt andet finde en rejse-special med det bedste udstyr til din næste ferie, eller du kan finde de bedste kontor-redskaber. Nu har vi samlet en ny omgang lækre sager.

1. Top-arkitektur
Husene i ’Tree Houses – Fairy Tale Castles in the Air’ fra Taschen er nogle helt andre end barndommens huler i trætoppene. Et moderne hjem i toppen af et træ er ofte en veludstyret træhytte, men kan også være huse i stål og glas. Bogen hylder over sine 300 sider 50 store og små, romantiske og moderne trætopshuse fra hele verden. Med masser af fotos og beskrivelser af hvert hus og en biografi om hver arkitekt.

Ca. 370 kr. plus levering på taschen.com

2. LæderierItalienske garverier er kendt for at producere noget af det fineste læder i verden. Ernest Alexander har til deres Renzo Leather Brief benyttet læder fra en af Italiens bedste producenter, og deres egne designere og håndværkere i New York har fremstillet en taske, der udstråler kvalitet og finesse. Den har en smal profil, behagelige håndtag, en asymmetrisk lomme på forsiden og et rummeligt indre til alle dine arbejdsredskaber.

Ca. 7.000 kr. plus levering på ernestalexander.com

3. iTuiFabrikanten af lædervarer i luksusklassen Hard Graft har fremstillet et nyt etui til iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Der er flere varianter at vælge imellem, alle håndfremstillet i naturligt indfarvet italiensk kvalitetslæder og filt i 100 % uld. Etuierne er produceret med Hard Grafts sans for godt håndværk og detaljer. Se deres hjemmeside for den fulde kollektion.

Ca. 1.050 kr. plus levering på hardgraft.com

4. Serieforbrydelser’Peaky Blinders’ er en serie produceret i samarbejde mellem BBC2 og Netflix. Dramaet foregår i årene efter første verdenskrig i Birmingham og har Cillian Murphy i hovedrollen som Thomas Shelby, en karismatisk leder af en bande, som har fået deres navn (og lagt navn til serien), fordi medlemmerne syr barberblade ind i sixpence-skyggen, så de er inden for rækkevidde, når der er slåskamp. 

79 kr. på netflix.com eller 299 kr. plus levering på cdon.com

5. Til ståletCykelfabrikanten Cinelli blev etableret af den tidligere professionelle cykelrytter Cino Cinelli i 1947. Han var en dygtig cykelrytter, men er især husket for sit bidrag til den moderne cykel med det første styr i aluminium, den første saddel med en kerne af plastic, de første pedalstropper og de første quick release-pedaler. Gazzetta della Strada er en smuk, klassisk cykel med et slidstærkt stålstel til den daglige transport.

9.349 kr. plus levering på bikester.dk

6. PenneførerEfter en meget succesfuld crowdfunding-kampagne på Kickstarter er værkstøjspennen Tool Pen fra Mininch nu i handlen. Det veldesignede og alsidige værktøj er fremstillet i solidt aluminium og indeholder op til seks bits, som kan sættes sammen og opbevares i den sekskantede pen. Sættet er let, kompakt og transportabelt, og Mininch sælger de 22 mest anvendte typer bits til flade skruer, stjerneskruer og torx.

Ca. 380 kr. (inklusive 13 bits) plus levering på mininch.com

7. Slowreading#59 Magazine er en halvårlig kunst- og rejsepublikation, som beskæftiger sig med alt fra internationale samfundsanliggender til kunst, politik, musik, forretning, ikoner og rebeller. Hollandske Mart Engelen står som ene mand bag nicheudgivelsen, der ikke forsøger at følge trends, men at fokusere på global dialog og kulturel arv. #59 Magazine er i sort-hvid, måler 30 x 40 cm og udkommer på engelsk i marts og september.

Ca. 270 kr. plus levering på 59magazine.nl

8. Stilfulde trækEn godkendelse fra World Chess Federation giver FIDE World Championship Chess Set ekstra legitimitet til dine spil mod vennerne og rivalerne. Sættet er designet af Pentagrams Daniel Weil og henter inspiration fra både gammel græsk arkitektur og det klassiske Staunton-skakdesign. Det er håndfremstillet i palisander og ahorn og vejer 4,5 kg. Hver firkant måler 50 x 50 mm og hele brættet 50 x 50 cm.

Ca. 3.000 kr. plus levering på fidechessset.com

9. Ko-producerHøjttaleren med medfølgende etui fra Schoolhouse kombinerer det bedste fra moderne tekno-logi med godt, gammeldags håndværk. Læderetuiet, som er fremstillet af amerikansk koskind, har en stærk bærestrop og en perforeret forside, så lyden strømmer klart igennem. Den benytter bluetooth-teknologi til at afspille fra en telefon, tablet eller computer og oplades med et micro USB-kabel. Ideel til rejser og udendørs brug.

Ca. 950 kr. plus levering på schoolhouseelectric.com

10. Lys-betonetNej, det er ikke en rekvisit fra en gammel film, hvor en privatdetektiv undersøger et makabert mord. Schoolhouse Electric Leather Clad Flashlight har et klassisk udseende takket være et ydre i sølvmetal og et håndsyet lædergreb. Lygten er udstyret med en kraftig LED-pære, en tænd-sluk-knap med to positioner og indeholder tre udskiftelige D-batterier, som giver op til 20 timers lys.

Ca. 260 kr. plus levering på schoolhouseelectric.com

LÆS OGSÅ: 30 lækre objekter i dansk og udenlandsk design

LÆS OGSÅ: 5 geniale cykelgadgets

LÆS OGSÅ: Det ønsker vi os i denne uge #12