4 sommerdrinks med Campari

Barchef Nick Kobbernagel fra cocktailbaren Ruby giver dig her fire opskrifter på sommerdrinks med Milanos rubinrøde eliksir, Campari.

Campari er Italiens mest berømte aperitif - en bittersød og forfriskende drik, der blev skabt i Milano i 1860 af den anerkendte master blender of liqueurs Gaspare Campari.

Den rubinrøde klassiker er baseret på en unik blanding af over 60 forskellige naturlige ingredienser, herunder aromatiske planter, urter og frugter. Campari produceres stadig efter præcis samme hemmelige opskrift, som Gaspare Campari udviklede for mere end 150 år siden.

”De, der foretrækker en Campari er ofte livsnydere, der går op i mad og drikke og er gode til at smage og genkende raffinerede nuancer. I øjeblikket er klassikeren Negroni fx rigtig populær – også blandt førende kokke, der i stigende grad selv eksperimenterer med Campari”, siger Nick Kobbernagel.

Nick Kobbernagel giver dig her opskrifterne på fire af de mest populære sommerdrinks med Campari.

Fortsætter på næste side…Negroni
– Rendyrket klassiker med en velbalanceret, karakterfuld smag.


3 cl gin, 3 cl Campari og 3 cl sød vermouth hældes i et lavt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.

Tip: Ønsker man en lettere og mildere udgave, kan gin’en erstattes med prosecco eller anden tør, moussserende vin, og man har en ”Negroni Spagliato”.Campari Spritz
– Milanesernes foretrukne.  


3 dele mousserende vin (fx prosecco fra Italien, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør, 2 dele Campari og 1 del danskvand.

Fyld et stort vinglas eller et drinkglas med isterninger. Tilsæt ingredienserne og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.Razputin
– Forførende og festlig.


6 friske hindbær, 1,5 cl Campari, 1,5 cl hindbærlikør, 1 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane) shakes og sies forsigtigt over i et champagneglas. Top op med tør champagne eller anden tør mousserende vin.Camparrot
– Innovativ nydelse anno 2013


Forfriskende og kompleks 4 cl gin, 2 cl Campari, 2 cl citronjuice, 3 cl gulerodsjuice, 1 cl rørsukkersirup (fx Rose’s sugar cane) og en knivspids salt shakes med is, sies over i et højt glas med is og serveres straks. Pynt evt. med jernurt.
__________

SE OGSÅ: 3 sommerdrinks med Aperol
SE OGSÅ: 3 sommerdrinks med Calvados

TWITTER: Følg gastro på twitter
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Mad og Drinks