Opskrift:
Adam Aamanns farserede kylling med svampe, persille og sprøde kartofler
Køb en god, stor frilandskylling, og kast dig ud i Adam Aamans lækre farserede ret, der emmer af umami.
4-5 Person(er)
Ingredienser
Fars
300g hakket kalv/flæsk eller kylling
1 stængel blegselleri
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
125g champignon
4-5 spsk hakket persille
Bladene fra et lille bundt timian
1 æg
5 spsk rasp
1dl. piskefløde
Salt og peber
Til pensling: 2 spsk smeltet smør + 1 fed hvidløg
Sauce
Stegeskyen fra kyllingen
1 skalotteløg
1 dl hvidvin
1,5 dl piskefløde
2 laurbærblade
3 fed hvidløg
1 lille bundt timian
Lidt citronsaft til tilsmagning
Sprøde kartofler
1 kg kartofler
5 spsk olivenolie
3 stængler rosmarin
4 fed hvidløg
Salt og peber
TIP: Servér en god salat med sennepsvinaigrette til
Sådan gør du:
Kylling
- Skær blegselleri, svampe, skalotter og hvidløg ud i fine små tern og hak persillen fint.
- Sautér ovenstående i 3 minutter i olivenolie og køl det af til stuetemperatur.
- Rør de sauterede grøntsager sammen med det hakkede kød og resten af ingredienserne til en fars.
- Udben kyllingen og fyld den med farsen.
- Opbind kyllingen, pensl med smør og hvidløg og krydr med salt og peber.
- Kom kylling på en rist over en bradepande, og kom kyllingeskroget heri. Brun det i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Kom hvidvin, 1 dl vand, tre fed hvidløg og laurbærblade i bradepanden, skru derefter ned på 200 grader og steg i 35 minutter.
- Lad den hvile i 10-15 minutter, inden den skæres i skiver.
- Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte og over i en kasserolle, kog op med fløde, timian og laurbærblad og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuel lidt citronsaft.
Kartofler
- Skræl kartoflerne, skær dem i store klodser og kog dem i godt saltet vand til de akkurat er møre. Køl dem af i koldt vand.
- Vend kartoflerne grundigt med olivenolie, halve hvidløgsfed og rosmarinkviste.
- Bred kartoflerne ud på bagepapir på en bageplade og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem 1-2 gange undervejs.
Se hvordan Adam Aamann selv laver retten her: