Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Adam Aamanns farserede kylling med svampe, persille og sprøde kartofler

Foto og video: Johan Sylvest Bregnballe

Opskrift:

Adam Aamanns farserede kylling med svampe, persille og sprøde kartofler

Køb en god, stor frilandskylling, og kast dig ud i Adam Aamans lækre farserede ret, der emmer af umami.

printer Print
plate 4-5 Person(er)

Ingredienser

Fars

300g hakket kalv/flæsk eller kylling
1 stængel blegselleri
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
125g champignon
4-5 spsk hakket persille
Bladene fra et lille bundt timian
1 æg
5 spsk rasp
1dl. piskefløde
Salt og peber
Til pensling: 2 spsk smeltet smør + 1 fed hvidløg

Sauce

Stegeskyen fra kyllingen
1 skalotteløg
1 dl hvidvin
1,5 dl piskefløde
2 laurbærblade
3 fed hvidløg
1 lille bundt timian
Lidt citronsaft til tilsmagning

Sprøde kartofler

1 kg kartofler
5 spsk olivenolie
3 stængler rosmarin
4 fed hvidløg
Salt og peber

TIP: Servér en god salat med sennepsvinaigrette til

Sådan gør du:

Madlavning-2.jpg

Kylling

  1. Skær blegselleri, svampe, skalotter og hvidløg ud i fine små tern og hak persillen fint.
  2. Sautér ovenstående i 3 minutter i olivenolie og køl det af til stuetemperatur.
  3. Rør de sauterede grøntsager sammen med det hakkede kød og resten af ingredienserne til en fars.
  4. Udben kyllingen og fyld den med farsen.
  5. Opbind kyllingen, pensl med smør og hvidløg og krydr med salt og peber.
  6. Kom kylling på en rist over en bradepande, og kom kyllingeskroget heri. Brun det i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Kom hvidvin, 1 dl vand, tre fed hvidløg og laurbærblade i bradepanden, skru derefter ned på 200 grader og steg i 35 minutter.  
  7. Lad den hvile i 10-15 minutter, inden den skæres i skiver.
  8. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte og over i en kasserolle, kog op med fløde, timian og laurbærblad og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuel lidt citronsaft.

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i store klodser og kog dem i godt saltet vand til de akkurat er møre. Køl dem af i koldt vand.
  2. Vend kartoflerne grundigt med olivenolie, halve hvidløgsfed og rosmarinkviste.
  3. Bred kartoflerne ud på bagepapir på en bageplade og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem 1-2 gange undervejs.

Se hvordan Adam Aamann selv laver retten her: