Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gik du og sukkede efter en opskrift på syltede æg? Nej. Men du får den alligevel

Foto: Camilla Stephan

Gik du og sukkede efter en opskrift på syltede æg? Nej. Men du får den alligevel

De er fx gode i ramen.

Ingredienser

  • 6 æg
  • 100 ml vand
  • 50 ml sake
  • 50 ml soja
  • 50 ml hon mirin
  • 50 g sukker

Sådan gør du:

  1. Tag dine æg ud af køleskabet, og lad dem ligge, til de har fået stuetemperatur.
  2. Bring en gryde med vand i kog, og kom æggene i. Efter 6-6½ minut tager du æggene op og lægger dem i isvand. Dette stopper tilberedningen og giver det mest perfekte resultat.
  3. Lad æggene køle godt af, i hvert fald i 5 minutter, og pil dem så.
  4. Herefter laver du din marinade af vand, sake, soja, hon mirin og sukker.
  5. Vend de pillede æg i marinaden og sæt på køl i mindst 3 timer. 

TIP Det kan være godt at lade æggene marinere endnu længere end de 3 timer, men det kan du selv afprøve.