Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Stor guide til de bedste restauranter i verden

Fra Københavns bedste burgere og Aalborgs billigste gourmetmad til de allerbedste spisesteder i Aarhus og restauranter i Sydney, Hong Kong og Barcelona, det er værd at rejse efter.

Gastro guider dig gennem junglen af storbyernes spisesteder og anbefaler, hvilke restauranter, du skal forkæle dine smagsløg på. Bon appetit.


vis
mere

Restauranter – anbefalinger og guides

Hvor finder du Københavns bedste pizza? Hvilket højtbelagt smørrebrød er værd at kaste sig over? Og hvordan står det egentlig til med ædelsen i Aalborg og Aarhus? Gastros dygtige madører giver dig svarene. De guider dig til 10 af de bedste italienske restauranter i København, anbefaler de bedste restauranter i Aalborg og de mest mindeværdige spisesteder i Aarhus – og kårer hovedstadens 8 bedste smørrebrødsrestauranter. Og så afslører de, hvor du kan finde en af landets bedste burger-restauranter.

Men Gastros madskribenter holder sig ikke kun til de bedste danske restauranter. Et rigtig godt måltid er værd at rejse langt efter. Tag nu bare restauranterne i bydelen Surry Hills i Sydney, der byder på amerikanske burgere med et japansk twist og papirstynde italienske pizzaer, som sender dig i mozarella-himlen. Eller Neukölln i Berlin, hvis restauranter blomstrer med smukke nyfortolkninger af det gamle tyske køkken. Eller hvad med Asiens New York, Hong Kong, som byder på gadekøkkener i absolut verdensklasse. Og hvis du har lyst til at blande højpanede kulturoplevelser med uforglemmelig mad på din rejse, kan du med fordel dykke ned i Gastros guide over de 10 bedste museumsrestauranter og caféer i verden.

Gastro anmelder verdens bedste restauranter

“Udover at være et syn for guder, så er retten et fuldkommen udsøgt sammensurium af sommerens bedste smage, mirakuløst løftet af stikkelsbærsyren og chiliens lette greb om tungen. Det her må være madens svar på et LSD-trip. En ret, som man kan forsvinde fuldkommen i, inden man igen vender tilbage til virkeligheden som et let forandret menneske.”

Sådan skriver Gastros Lars Roest-Madsen i sin begejstrede madanmeldelse af restaurant Noma anno 2018. Noma er en af de fineste restauranter i landet og koster også derefter.

Men du behøver ikke nødvendigvis at betale en halv ugeløn for at få en ud-af-kroppen-oplevelse, når du tager ud og spiser. I Aalborg kan du få ti serveringer for 395 kroner på restaurant Applaus. Og det er et røverkøb ifølge Gastros madanmelder Martin Kongstad, der giver Applaus titlen som Danmarks billigste gourmetrestaurant.

Mangler du inspiration til, hvilke restauranter, du skal besøge i og uden for landets grænser, så følger her et udpluk af Gastros madanmeldelser.