For Thomas Pedersen er vin en lidenskab og en principsag. Bevares, erhvervsmanden samt vin- og spiritus-connaisseuren kunne sagtens lægge 500, 800 eller flere tusind kroner for en flaske vin eller gin. Som stifter af bl.a. webbureauet MCB, online-auktionssiden Odendo og Danmarks største vinbutik VildMedVin har Thomas Pedersen for længst tjent sin første million og helt sikkert også et par stykker mere efterfølgende.

Det skal far da ha’

Lige nu kører Winefamly et fars dags-gavetilbud. Her kan far enten få to flasker Lagone (medlemmernes foretrukne i øvrigt) samt tre måneders medlemskab for 200 kr., eller far kan få sig en flaske rigtig god og nøje udvalgt rom eller gin samt tre måneders medlemskab for 300 kr. Winefamly har over 6.000 medlemmer, der hver især fungerer som vinanmeldere, hvorfor sitet også har funktion af et ægte vin-community. Vinene er til kostpris, så Winefamlys indtjening er altså alene på medlemskabet.

Køb Fars dag-gaven her.

Med VildMedVin fik erhvervsmanden og vin-connaisseuren øjnene op for vin og ikke mindst en vinbranche, han oplevede som i alvorlig mangel på transparens. Ifølge Thomas Pedersen har vinimportører og butikker haft interesse i denne uigennemskuelighed, for det har tilladt dem at kunne tage, hvad han beskriver som urimelig høje priser for vin.

I en god principsags tjeneste
Derfor er vin ikke blot en lidenskab for Thomas Pedersen, det er også blevet en principsag, og i principsagens gode tjeneste er han altså nu gået sammen med tv-kok Thomas Herman, tele-millionær Morten Strunge samt tidligere Mofibo-direktør Rasmus Jensen om online-vinbutikken Winefamly (ja, uden i). Et koncept, der vil disrupte hele vinbranchen ved at skære importør og butik ud af ligningen, så blot vinbonde og forbruger står tilbage.

”I Winefamly koster et abonnement 75 kr., og så går vi ud og køber vine fra de vinbønder og områder i verden, vi ved producerer de allerbedste vine. Den pris, vi betaler for vinene, betaler abonnenterne også, så vores forretningsgrundlag er i grunden bare det, vi får ind i abonnementer,” forklarer Thomas Pedersen om den allerede succesfulde forretning. Winefamly har lige vundet E-handelsprisen som Danmarks bedste E-handelsbutik, og medlemstallet, der i skrivende stund er over 6.000 abonnenter, er støt stigende.

En succes, mener Thomas Pedersen, der nok skal ses i lyset af sitets transparens og koncept, både i forhold til vinbranchen og de faktiske vine. De over 6.000 medlemmer fungerer nemlig også som 6.000 individuelle anmeldere. Har du fundet en vin, du kan lide, kan du følge andre vinelskere, der har liket den samme vin, og dermed få indsigt i andre vine, der potentielt også er lige dig.

Det er i den ånd, vi her har bedt Thomas Pedersen som vin- og spiritus-connaisseur give sit bud på fem flasker, han mener ville være den oplagte fars dags-gave. 

1. En Lagone - Medlemmernes fortrukne

"Som medlemmernes foretrukne har vi udvalgt den til fars dags-pakken, og jeg må sige, at det lige nu er min favoritvin til prisen. Jeg har decideret bestilt to paller hjem bare til fars dag-kampagnen. Det er en super-toscaner, hvor man tydeligt kan smage denne her toscanske vinstil, mens den så samtidig har noter af det franske Bordeaux-område. Den passer bare så godt til det norditalienske køkken, alt imens den også går rigtig godt sammen med noget kraftigere kød eller grill her til sommer."

2. Duckhorn – Obamas fortrukne


"Jeg er så superstolt over, at vi har Duckhorn repræsenteret i vores sortiment. Vinene sætter standarden for finere amerikanske vine. Da Obama i sin tid blev indsat som præsident, var det med Duckhorn i glasset. Det er et kæmpe brand, og lige nu er amerikanske vine det helt store. Der er selvfølgelig forskelle i kvaliteten og prisen, men lige meget hvilken Duckhorn du giver far, så får han en vin, der er i en klasse for sig selv."

3. Feudo Italia, Chardonnay – Perfekt til sommerterrassen

"Det her er den slags vin, der skal serveres på terrassen på en dag som i dag (skyfri himmel med en temperatur, der er tættere på 25 end 20 grader, red.). Den kan også bare agere velkomstdrink. Serverer du sådan en kvalitets-Chardonnay som Feudo Italia'en, der bobler lidt og har en diskret smag af hyldeblomst og melon, så er det næsten lige meget, hvad selve menuen står på efterfølgende"

4. Monkey 47 – Vanvittig populær = Vanvittig god

"Winefamly handler ikke kun om kvalitetsvin. Vi gør os også i kvalitetskaffe, rom og gin, og jeg kan ikke snakke om gin uden at nævne Monkey 47'eren. Det er en vanvittig populær gin hos os af den simple grund, at den smager, ja, vanvittig godt. Navnet kommer af, at den er brygget på 47 forskellige håndplukkede og smagsgivende ingredienser, og jeg må tilstå, at jeg lige for tiden selv har en svaghed for Monkey 47."

5. Champagne Brimoncourt, Blanc de Blancs – Bedste champagne til prisen

"Det er en unik champagne og helt klart en ønskværdig fars dags-gave. Traditionelt set er champagne lavet på tre forskellige druer – to rødvinsdruer og én hvidvinsdrue. Men med Blanc de Blancs er det kun den hvide Chardonnay-drue, der er anvendt. Det giver en cremet, fyldig og ekstremt lækker champagne. Robert Parker (en af de mest velansete vinanmeldere i verden, red.) gav den 91 point ud af 100, hvilket er totalt uhørt. Jeg kan næsten ikke mindes, at han har givet den karakter før til den pris. Sjovt nok gav vores medlemmer den 88 ud af 100 point. Men det synes jeg jo egentlig bare er meget fedt. At det ikke handler om, hvad den fine vinanmelder mener, men hvad vi, os almindelige, der elsker champagne, mener."

Læs mere om Fars dag-gavetilbudet her.