Få restaurant-oplevelsen i dit eget køkken

Få restaurant-oplevelsen i dit eget køkken

Med nye innovative køkkener har det aldrig været nemmere at være mesterkok i sit eget køkken.

Nu behøver foodies og andre madaficionados ikke længere tage på Michelinrestauranter eller dyre kokkeskoler for at lære nye teknikker og opleve det ypperste indenfor madkunst. Med innovative og intuitive køkkenløsninger kan autodidakte madelskere nu udleve deres store passion hjemme i deres eget køkken.

En af de producenter af innovative køkkenapparater, som har flyttet restaurant-oplevelsen hjem i forbrugernes egne køkkener, er svenske Electrolux, som i år kan fejre sit 100 års jubilæum. De har udviklet en køkkenserie, som med udgangspunkt i brugeren gør det nemmere at bruge forskellige teknikker og nye features i madlavningen.

Serien indeholder bl.a. en ovn med Sous Vide-funktion, madlavningstermometer og kamera med forbindelse via app til din telefon samt en induktionskogeplade, som kan måle temperaturen inde i fx fisken eller grøntsagerne.EUM_tekst_PSEEOV19SPE0000E.jpg

Magi i køkkenet

”Jeg synes, SensePro hob er et meget godt eksempel på en intuitiv madlavningsløsning, der fjerner gætarbejde, kompleksitet og frustration. Ved at fjerne det traditionelle cifferbaserede brugerflade og erstatte det med en "slutresultat" måde at tænke på, kan brugeren simpelthen udvælge retter til at lave mad, og kogepladen gør resten. Den medfølgende SensePro er virkelig magi! Det har intet batteri og er helt trådløs. Det kan bruges frit til at måle den nøjagtige kernetemperatur for kød og andre råvarer og justerer kogetemperaturen automatisk i overensstemmelse med kernetemperaturen”, fortæller Electrolux’ Designchef i Europa, Simon Bradford.

Med den trådløse SensePro kan man også lettere tilberede sauce og simreretter, da måleren forhindre retterne i at koge over.  

”Proben vil registrere kogepunktet og automatisk sænke temperaturen. Du kan gå væk, gøre noget andet og helt stole på, at SensePro tager sig af tingene for dig”, siger Simon Bradford. 

Den multi-funktionelle 900 SteamPro ovn kombinerer desuden automatisk damp og traditionel varme. Ved at tilføje damp til din madlavning kan du fx bage brød med den perfekte skorpe eller beherske restauranternes sous vide-metode. Eller hvorfor ikke bruge det til at opvarme resterne fra i går? 

EUM_tekstPSEEHO180KE00003.jpg

Lav mad via app

”På tværs af alle disse forskellige tilberedningsmetoder er vores mål at fjerne al tvivl og gøre oplevelsen så let og problemfri som muligt. Brugeren kan koncentrere sig om slutresultatet, fordi vi tager os af rejsen for ham eller hende”, siger Simon Bradford. 

Ovnen 900 Steampro har desuden en ”Cookview” kamerafunktion” og en ”Connected Cooking” feature, som styres via app’en My Electrolux Kitchen. Dermed kan du styre madlavningen fra telefonen og I stedet bruge tiden på dine gæster i stuen. 

“De nye features giver en interaktion og adfærd i køkkenet, som ikke var mulig tidligere, og jeg tror, at det vil fjerne meget gætteri i tilberedningsprocessen. Det vil selvfølgelig også automatisere madlavningen til en vis grad, men jeg tror ikke, at vi vil se, at produkterne vil overtage hele tilberedningsprocessen. Madlavning er en følelsesladet aktivitet, som folk nyder at gøre, så en vis kontrol fra brugeren vil der altid være”, understreger Simon Bradford.  EUM_tekst_PSEEHO180LA00016.jpg