Da Birk Voss forleden lancerede sit nye franske brasserie, var det blandt andet med påstanden om, at der findes for mange bristoer i København. En påstand, som Anders Vendelbo tydeligvis ikke deler.

Han tager i hvert fald chancen og gør den danske hovedstad én bistro rigere. Og hvis nogen kan modbevise Voss, er det nok Vendelbo, der i forvejen står bag restaurantsucceserne Polly, Frank og Sol & Luna.

Den nye bistro har fået navnet Grimal og ligger på en ret legendarisk københavner-location, nemlig på hjørnet af Istedgade og Oehlenschlægersgade. Det var her, at man i midten af nullerne tog på hippe Café Strassen og nød en dry Martini, mens man kunne kigge ind i et kæmpe akvakium, hvor fiskene svømmede gennem en lille model af Istedgade. Da Café Strassen ikke længere var hip, åbnede Vesterbro Vinstue i lokalerne på Istedgade 128. 

Nu er Grimal så flyttet ind. På Grimal skal det være slut med lange tasting-menuer og små deleretter. Her hedder det forret, hovedret og dessert.

Du kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og tre desserter samt ost. Desuden kommer der til at være et udvalg af snacks som fx terrin på and og gris, kyllingeleverparfait og 'scottish egg'.

“Vi har længe gerne vil lave et sted, hvor vi kan servere portioner i 'gammeldags' størrelse. Her behøver du ikke syv retter – en klassisk forret-hovedret-dessert-kombination skulle gerne være nok til at gøre dig både fornøjet og mæt," fortæller Anders Vendelbo.

"Der kommer til at være en masse genkendeligt på kortet, fransk- såvel som engelsk- eller danskinspirerede retter. Vinkortet holder 200 vine fordelt mellem konventionelle og naturlige producenter," fortsætter han.

Grimal åbner 23. februar på Istedgade 128.

 

Grimal2.jpg
En af hovedretterne på Grimal: Glaseret kaninlår med morkler, kål, druer og sauternes.