Til 4 personer

600 g oksefilet med fedtkant

Skær fileten ud til bøffer, der grilles. Anret bøfferne med en ærtepuré, der trækkes på tallerknen som vist på foto, og med tilbehør af glaserede, hvide asparges og gulerødder.

Ærtepuré:
150 g ærter
30 g smør

Ærterne blancheres og køres derpå til en glat puré på en blender sammen med smørret.

Glaserede asparges:
8 hvide asparges
1 løg
2 dl hvidvinseddike
2 dl hvidvin
2 dl sukker
10 estragonstilke

Rodenden knækkes af aspargesene, der skrælles. Løget pilles og hakkes groft og koges op i eddike, vin og sukker med estragonstilke. Aspargesene lægges i lagen, og alt stilles på køl i minimum en dag, gerne længere, de holder fint på køl. Før servering tages aspargesene op af lagen og glaseres med 2 spsk. af lagen.

Glaserede gulerødder:
4 gulerødder
Smør
Karse
Brøndkarse
Timian

Gulerødderne skæres til og skrælles og pocheres. Inden servering glaseres de i smør med karse, brøndkarse og timian.