500 g oksetykkam
1 l kalvefond
4 spsk. tomatpuré
2 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen
2 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
400 g kartofler
250 g champignoner
2 løg
2 hvidløgsfed
2 pebere
1 chili
2 spsk. olivenolie

Skær kødet i tern, og brun det i en stegegryde. Hæld kalvefond ved sammen med tomatpuré og krydderier, og lad så kødet simre i ca. 1 ½ time.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, og kom dem i kødgryden.

Rens champignonerne, pil løg og hvidløg. Fjern kerner i pebere og chili. Skær alle grøntsager i grove tern, og brun dem på en pande i olie. Kom dem derpå i kødgryden, og lad alt simre yderligere i ½ time.

Smag gullaschen til med mere salt og peber, og server den med dejligt brød til.

Få 3 af Claus Meyers bedste brødopskrifter her.

Tip: Gullasch er en af den slags retter, der kun bliver bedre næste dag, så tilbered den endelig dagen før eller tidligt samme dag, natmaden senere skal indtages.