Opskrift på ungarnsk gullasch
Foto: René Riis

Opskrift på ungarnsk gullasch

Varm, krydret, fyldig og mættende. Den ungarnske gullasch er en af de dér gryderetter, der kun bliver bedre af at stå, så start gerne i god tid!

500 g oksetykkam
1 l kalvefond
4 spsk. tomatpuré
2 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen
2 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
400 g kartofler
250 g champignoner
2 løg
2 hvidløgsfed
2 pebere
1 chili
2 spsk. olivenolie

Skær kødet i tern, og brun det i en stegegryde. Hæld kalvefond ved sammen med tomatpuré og krydderier, og lad så kødet simre i ca. 1 ½ time.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, og kom dem i kødgryden.

Rens champignonerne, pil løg og hvidløg. Fjern kerner i pebere og chili. Skær alle grøntsager i grove tern, og brun dem på en pande i olie. Kom dem derpå i kødgryden, og lad alt simre yderligere i ½ time.

Smag gullaschen til med mere salt og peber, og server den med dejligt brød til.

Få 3 af Claus Meyers bedste brødopskrifter her.

Tip: Gullasch er en af den slags retter, der kun bliver bedre næste dag, så tilbered den endelig dagen før eller tidligt samme dag, natmaden senere skal indtages.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Hovedret og Mad